anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ieri m-am zgiriat putin la mina (nimic grav)si cind puneam mina pe masa ma durea asa ca am bandajato...iar azi dimineata ma durea si cind am dezlegato era rupta(zgirietura)si m-a durut putin dar mi-a trecut...Ce sa fac la noapte? sa o bandajez? daca o bandajez se va lipi bandajul si ma va dureasadsadsadce sa faaaac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MeConstantine a răspuns:

Pai ai o zgarietura sau o rana deschisa. Bandajul opreste din circulatie deci ar trebui sa ai o rana destul de mare, daca ai o zgarietura cum zici poti pune un leucoplast acolo ( mai maricel asa ).
Sa te faci bine

| danutza_1678 a răspuns (pentru MeConstantine):

Ms mult:*voi incerca...

9 răspunsuri:
| Katy20Kaithleen a răspuns:

Pune putintel rivanol pe putina vata, apoi pune vata pe rana si bandajul pe deasupra ca sa tina vata. O sa-ti treaca:* pup.

| Bybanu a răspuns:

Seara nu trebuie sa te bandajezi, pentru ca atunci se vindeca rana. Tu daca o bandajezi se va mentine 'uda' portiunea cu rana si iti va trece greu.

Daca tot doresti sa o bandajezi, pune niste vata mai intai pe urma bandajul. Dimineata iti va ramane putina vata lipita, dar daca te speli se va duce.

Succes

| Ghiti2011 a răspuns:

Eu cand pateam asa taiam o foicica de nilon sau ceva alunecos si puneam sub bandajul care nu era strans deloc doar infasurat

| ramona1989 a răspuns:

Daca e o simpla zgarietura nu cred ca e necesar bandajul se va vindeca mai repede fara el

| danutza_1678 a răspuns (pentru ramona1989):

Dar la noapte ce sa fac? Dimineata ma va durea rau...

| annutzab18 a răspuns:

Ai putea incerca crema de galbenele(daca e o zgarietura superficiala, cum ai spus, te va ajuta)! E normal sa te doara putin... Nu e bine sa bandajezi mana, se va vindeca mult mai greu!

| danutza_1678 a răspuns (pentru annutzab18):

Dar daca nu-i fac nimic la noapte ma va dureasad

| annutzab18 a răspuns (pentru danutza_1678):

E posibil sa te mai doara, dar se vindeca mult mai repede daca lasi mana libera! Astfel vei scurta si durata suferintei! Nu iti recomand leucoplast, pielea trebuie sa respire pentru a se vindeca mai repede!