Toate aceste cazuri sunt influentate de comportamente umane deficitare... Vicii care conduc la nasteri de copii cu deficiente, expunere la televiziune si tablete ce induc inhibarea dezvoltarii normale a creierului...
Daca stai sa te gandesti un pic in toata povestea asta copii nu sunt vinovati cu nimic. In Anglia e jale ce e acolo.
Mama, chiar crezi ca la nastere POATE cineva sa masoare INTELIGENTA unui bebelus?!?
cu chiu si vai se poate observa daca nu aude (parintii pot sa nu isi dea seama pana implineste cativa ani buni, si sunt niste teste care EFECTIV implica masurarea undelor cerebrale, altfel nu se poate determina daca aude si nu reactioneaza sau nu aude deloc
iar exemplu meu, CAM RUPE ideea ta ca sunt testati, fata de bebelusi surzi NU SE FACE NICI UN TEST, adica, nu implicit, iti dai seama, suspectezi, sau vrei sa suflii in iaurt, trebuie sa te chinui special SI SEPARAT sa faci test auditiv, nu e o analiza obligatorie sau required
cat despre "de ce", raspunsul este "de ce NU?!?", daca ti se naste un geniu de gen Sheldon (din The Big Bang Lottery) s-ar putea TOTUSI sa nu fii prea fericit ca parinte, pentru ca ala e geniu in fizica dar handicapat social, SERIOS!
Nu, intreb pentru mine ca sa nu mor prost. Cine stie, cand voi deveni parinte sa stiu la ce sa ma astept.
Genele nu se transmit neapărat din generație în generație. Uneori "sar" o generație sau chiar două. Când vorbesc de gene mă refer la toate aspectele, inclusiv felul în care arată. Poate moșteni inteligența părinților sau nu, ochii tatălui sau al bunicului, statura unui unchi sau a străbunicului etc.
Testele făcute la naștere sunt neconcludente pentru inteligența unui bebeluș, acelea se referă strict la aspecte fizice, înălțime, greutate, vede sau nu, etc.
Gradul de inteligență ține foarte mult de numărul de circumvoluțiuni pe creier. Aceste circumvoluțiuni pot fi dezvoltate, de-a lungul timpului și mai ales în copilărie, prin jocuri educative, de exemplu, și prin cât mai multă lectură.
Acum, depinde ce înțelegi prin "redus în gândire". Dacă nu are înclinații spre matematică, nu înseamnă că e prost. Fiecare individ dezvoltă anumite emisfere cerebrale și centri nervoși mai mult decât altele. În orice caz, reține că geniile sunt foarte aproape de limita nebuniei și/sau a autismului.
Atât de multă pseudoștiință aici încât îmi vine să-ți scot ochii maro din nădragi.
EcaterinaIna întreabă: