| Andrei9878 a întrebat:

Salutare TPU, in urma cu doua zile am cazut pe o rampa cu skate-ul, si dupa ce am fost la urgente, am aflat ca am hematom la buza superioara pe interior, si cei doi dinti din fata s-au deplasat destul de mult, nu pot manca, sau vorbi aproape deloc, si nu pot sa merg la dentist pana nu rezolv cu buza, pentru ca este extrem de umflata, întrebarea mea este: înafara de gheata, ce mai pot face, si cam cat mai dureaza, deja au trecut 48h...Multumesc, DAU FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ƘЭлT a răspuns:

NU AM CITIT NIMIC DIN CE SCRIE AICI, AM SCRIS PE NET SI AM VAZUT CA SCRIE GHEATA CEEA CE AI SCRIS SI TU IAR DACA SCRIE GHEATA SIGUR SCRIE SI CEVA MAI IMPORTANT. SO GO ON1. Cuburile de gheața. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de a reduce inflamațiile. Învelește câteva cuburi de gheață înr-un prosop curat și ține-le pe zona afectată timp de aproximativ 10 minute. Ia apoi o pauză de 5 minute și repetă procedura. Nu aplica gheața direct pe piele, pentru a nu înrăutăți situația.

2. Apa caldă. Apa caldă este la fel de eficientă în tratarea buzelor umflate. Înmoaie un prosop în apă caldă și apasă ușor pe buze timp de 7-8 minute. Repetă procedura după jumătate de oră.

3. Pudra de curcumă. Aceasta este renumită pentru proprietățile sale antiseptice și antiinflamatorii. Fă un amestec din pudră de curcumă și puțină apă și aplică-l cu grijă pe buze. Lasă-l să acționeze până ce se usucă complet și apoi îndepărtează-l cu apă călduță.

4. Aloe vera. Aloe este planta renumită pentru proprietățilesale vindecătoare. Reduce senzația de arsură, dezumflă buzele și vindecă rănile superficiale. Este extrem de eficientă și împotriva mușcăturilor de insecte sau a reacțiilor alergice. Este suficient să masezi zonele afectate timp de câteva minute cu gel de aloe vera. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi.

5. Bicarbonatul de sodiu. Acesta este un remediu foarte eficient, recomandat mai ales atunci când suferi de alergii. Formează o pastă din apă și bicarbonat și aplic-o pe buze. Las-o să acționeze timp de 10 minute și spală-te cu apă caldă.