"orice miscare a gatului ma doare"
Cred că e răceală. Sau spondiloză cervicală.
Ține capul in pozitie corectă, adică evită cât mai mult să stai cu el aplecat (statul gârbovit) in telefon sau pe tastatura, ore in șir, cum obișnuiesc să facă copiii( știu că și adultii ), e de preferat să îți apleci doar ochii, până pleacă durerea.
Poti folosi o cremă antiinflamatoare, pentru masarea zonei, dar cel mai bine e să ții căldură continuă in jurul gâtului (un fular/o eșarfă, chiar si cand dormi- o noapte trece, nu a murit nimeni, dacă ține căldură la nivelul gâtului-, fiindcă căldura te vindecă.
Posibil să te doară, ori de la o pozitie incorectă, ori ai prins o răceală (ex. ai fost transpirat și te-ai dezbrăcat de o geacă, care avea probabil un guler mai gros, iar trecerea bruscă de la căldură la o temperatură mai rece, a afectat zona cea mai sensibilă.
Întreba si medicul, pentru un tratament medicamentos, fiindcă e bine să eviți cronicizarea unei boli.
dar pana ajungi la el, poți face ce ti-am zis mai sus. Nu dăunează cu nimic. Din contră.
Masaj local cu o cremă anti durere, gimnastică cu gâtul. Dacă te uiți pe You Tube, găsești.