| SuciuSebastian a întrebat:

Problema mea este legată de acnee...am 16 ani şi am o formă agresivă de 1 an şi 3 luni, manifestandu-se prin roşeaţă puternica, pusee regulate de acnee şi sebum în exces. Am fost la 3 medici dermatologi până acum, dar nimic nu pare a da rezultate. Am luat antibiotice precum doxicilina, azitromicina, si toate derivatele acestora, Zyneritt, creme cu sulf preparate în farmacie şi multe alte creme de hidratare. Pentru curăţarea tenului folosesc un gel spumant de la Bioderma, care are rezultate foarte bune. De asemnea am mai folosit şi isotrexin combinat cu skinoren, care m-au ajutat semnificativ, însă dupa un timp corpul s-a obişnuit cu ele, şi au devenit inutile. Am încercat sa îmi modfic si alimentaţia, însă fara succes. Am măncat timp de 7 zile numai legume şi fructe, carnea fiind inlocuită cu soia. Nu am consumat lactate sau bauturi carbogazoase. După ceva timp am urmat un tratament cu laser şi lumină polarizantă ( după spusele medicului ), am platit 1.200 de lei, tot fară rezultate. În prezent folosesc 3 unguente : Retin-A, Fucidin ( care conţine antibiotic ) şi Lucoid, care are ca efect reducerea petelor de pe faţă si calmarea tenului. Îmi puteţi da un sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Ar fi bine sa consulti si un medic endocrinolog. http://www.i-medic.ro/boli/acneea

| guardian18angel a răspuns:

Pfu...

La cate metode ai incercat si dupa vizita la 3 dermatologi, nu stiu ce idei sa ti se mai dea, decat asa... chestii babesti la nimereala.

Parerea mea e ca daca sebumul se produce in exces, poate fi (desi nu neaparat) o problema hormonala, antibioticele nu prea avand mare efect asupra chestiei asteia.

Antibioticul nu face decat sa dezinfecteze, dar sebumul se tot produce.

Zic asta pentru ca am si eu o problema cu sebumul. Corpul meu cam are cosuri, fata mea la fel, si parul se ingrasa rapid, plus matreata mai multa.

Gaseste o cale sa diminuezi productia de sebum, oricare-ar fi calea aia.

Eventual, cand mai faci rost de bani, sa vizitezi dermatologi prin alte parti, ceva recunoscuti pentru rezolvarea problemelor astora. Ma indoiesc c-ai fi primul.

Succes.

| SuciuSebastian explică (pentru guardian18angel):

Mulţumesc frumos de sugestie, apreciez sfatul.

| guardian18angel a răspuns (pentru SuciuSebastian):

Stai linistit... happy

| ScheißeBeMine a răspuns:

Daca nici cu laser si nici cu ataaatea creme / unguente cate ai folosit nu da roade eu zic mai bine sa astepti pana trece pubertatea poate atunci iti dispar

| Gabriela_Mihaela_1990 a răspuns:

Eu am avut probleme cu ancee timp de 8 ani de zile. La fel ca tine am incercat multe produse si am fost la mai multi doctori dermatologi.
Pana cand am descoperit un medic dermatolog foarte bun care mi-a dat un tratament anti-acnee pe baza de creme cu 100% ulei pur de arbore de ceai(tea tree) de la Thursday Plantation.
Primul tratament care a functionat foarte foarte eficint. Dupa cateva zile de utilizare, deja primele semne au inceput sa apara. Tenul a devenit mai curat vizibil, iar cosurile si punctele negre au inceput sa se usuce.
Dupa ceva timp, tenul meu a devenit foarte curat, am scapat complet de cosuri si puncte negre.
Iti recomand tratamentul anti-acnee cu creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai (tea tree), pe mine m-au scapat complet de acnee.

| Mariuca4562 a răspuns:

Aualeu! Vai de steaua mea! Fara suparare ca-ti zic, dar fondul de ten inrautateste situatia! Sa nu-l folosesti! Acopera pielea nelasand-o sa respire, agravandu-se situatia.Incearca o lingura de scortisoara + 3 linguri de miere.Lasa masca pe fata 10-15 minute apoi spala-te cu apa calduta. Dimineata cand te trezesti iar spala-te cu apa calduta, iar seara foloseste crema demachianta, apoi sterge cu un tampon demachiant.De ce trebuie sa-ti acoperi cosurile? Lasa-le asa cum sunt.Pana la urma nu este un subiect de ras.Sau daca tratamentul de mai sus nu da roade, incearca sa stai o noapte cu miere pe fata.Iti zic eu ca o sa vezi rezultate.Chiar daca am dat un raspuns dupa 2 ani nu se stie cand o sa mai ai nevoie de raspunsul meuwinking. Funda?