| Termopile a întrebat:

Salutare TPU, Sunt nou aici pe comunitate și m-am gândit să pun și prima întrebare. Bun să incepem, eu practic karate de 1 an și ceva și ieri am avut un antrenament bun și nu știu ce am făcut ce nu am făcut dar când am ajuns acasă de la antrenament am observat că mă doare în spatele genunchiului, eu sunt sigur că m-am lovit sau ceva de genul în timpul antrenamentului dar atunci în timpul antrenamentului nu am simțit nimic decât când am ajuns acasă. Antrenamentul a durat de la 5-8 3 ore și de aseară de când am venit de la antrenament și până acum mă doare in spatele genunchiului drept, cred că mi-am rupt vreun ligament sau tendon habar nu am dar nu pot să întind bine piciorul că mă doare acolo și nici să merg nu pot fără să șchiopatez.

Întrebarea este știe cineva ce am, cum fac să nu mă mai doară, de ce mă doare și cel mai important dacă e ceva grav?

Dau fundă celui mai bun răspuns.

Vreau răspunsuri serioase de la cei ce știu sau de la cei care au pățit. Nu scrieți dacă nu sunteți siguri. Dacă sunt pe aici doctori specialiști care au idee, menționez că am 17 ani in caz de contează.

Mulțumesc mult.

Fără răspunsuri de genu "Du-te la doctor de unde sa știm noi ce ai?"

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| xVampirJmkx a răspuns:

Eu cred ca ai facut o intindere cel mai probabil, avand in vedere faptul ca probabil ai facut niste exercitii (sau miscari idk) mai complicate. Recomand cu incredere crema de orice fel, mentolata. Eu am o crema, mai mult un gel, Deep Relief. Este extrem de buna. Trece durerea in mai putin de 10 minute.

| Termopile explică (pentru xVampirJmkx):

Ai mai pățit tu vreodată o așa întindere, plus că din câte stiu eu întindere faci la muschi ori in spatele genunchiului nu se află nici un muschi

| Termopile explică (pentru xVampirJmkx):

Am înțeles că pentru întindere de asta de am eu la genunchi trebuie să se facă Kinetoterapie

| baru a răspuns (pentru Termopile):

Nu, nici vorba. Vei avem multe lovituri devastatoare.

| baru a răspuns (pentru baru):

Obisnuieste.te cu loviturile sicu durerea. Absoarbe durerea. Sa faci din durere o placere. Lupta, intrecerea este cu tine insuti...

| Termopile explică (pentru baru):

Am înțeles dar nu cred eu că a fost de la vreo lovitură cred că a fost de la o mișcare bruscă sau forțată oricum din cele 3 ore din antrenamentul de ieri 2 au fost kata și kihon și doar o oră de kumite, e posibil și de la vreo lovitură acum nu știu exact ce și cum sa întâmplat (sper că ști ce înseamnă kihon, kata și Kumite) cred că la kihon sau kata m-am lovit. Nu știu oricum ai dreptate nu are ce să fie.

De la Kumite este posibil, dar...o sa treaca si fara unguent.

Ok mersi mult. Tu faci vreo artă martiala

În cât timp îmi va trece durerea, faci vreo artă martiala, faci karate ce stil

Ashihara ..Sodan!

E bun Ashihara

Ce părere ai despre Karate Shito Ryu. Mie îmi place chiar dacă la început voiam să fac Kyokushin acum fac Shito Ryu cu n-are plăcere și îmi place. Tu ce părere ai de Shito Ryu. Ashihara cum este, ti se pare mai bun ca Shito ryu. De Kyokushin ce părere ai.

20 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Cu cat durerea este mai mare, cu atat performanta creste. Incearca sa.ti golesti paharul care este plin. Nu poti invata, nu are unde sa intre informatia daca ai paharul plin. Daca practici Artele Martiale, vei intelege. Se spune: Multi se inscriu, putini sunt chemati. Si cu asat inchei. Daca inveti ceea ce este durerea, poti continua sa practici. Totul pleaca de la creier. Nu te doare!

Deci practic eu nu am pățiți nimic? Am primit mai devreme un răspuns cică aș fi făcut întindere. Ești sigur că nu am nimic și că o să îmi treacă? Acum nu vreau să par plângăcios sau ceva de genu!

Sunt tentat să cred că ai dreptate. Un luptător nu se plânge de durere un luptător trece peste durere și continua să lupte. Sunt tentat să îți dau fundă dar vreau să văd cum evoluează lucrurile ce se, ce se va întâmpla cu mine, ce răspunsuri voi mai primi etc. Cel mai probabil tu vei primi funda, dar acum nu e imposibil să fi făcut o întindere, în caz de întindere nu trece de la sine. Oricum cred că sunt șanse de 70% să primești fundă, dar eu nu mă grăbesc cu fundele. Oricun mulțumesc că ai raspuns.

Tu faci arte martiale, dacă da ce arta martiala practici? Dacă faci karate ce stil de Karate faci, eu de exemplu practic Shito Ryu

| anonimg a răspuns:

Poti sa ma injuri si sa-mi zici ce vrei, dar problema ta este de natura medicala, si trebuie tratata medical. Pentru ca fara medic nu stii ce ai, nu stii nici ce tratament sa iei, si nu stii nici daca trebuie sa faci repaus sau nu.
In orice lucru, in orice activitate fizica intensa, orice suprasolicitare duce pana acolo la imposibilitatea refacerii sau la o refacere incompleta pe toata durata vietii. Neglijarea acestor dureri chiar minore nu va fi decat in dezavantajul tau.
Nu te gandi ca esti in antichitate in China sau Japonia unde elevii de arte martiale se tratau poate cu unele ierburi si venin de la vreo reptila.
Astazi ce mai avansati in medicina sunt chinezii si japonezii, nu aceia care iti zic "lasa ca trece de la sine".
Mai multe detalii despre durerea din spatele genunchilor gasesti aici:
https://doc.ro/gonartroza/dureri-in-spatele-genunchilor-cauze-si-remedii
Daca vei lua un tratament prescris de medic, si daca vei face repaus odihnind piciorul, mai tarziu (dupa aproximativ o luna) o sa-mi multumesti.

| Termopile explică (pentru anonimg):

1)Nu am de ce sa te injur, ai încercat să mă ajuți și asta e bine.
2)Eu fac Karate nu balet e normal să mă accidentez dacă merg la doctor pentru fiecare accidentare devin client fidel, trebuie să mă obisnuesc, uite acum mi-a trecut durerea.

| Termopile explică (pentru anonimg):

Oricum nu am multe antrenamente pe săptămână am doar 2 antrenamente, nu e mult. Între antrenamentul de vineri și antrenamentul de joi sunt 5 zile. Oricum ti-am zis mi-a trecut durerea. Oricum mersi mult.

| Termopile explică:

Menționez că nu mă doare tot timpul doar dacă întind piciorul, merg sau forțez mai tare genunchiul

| Termopile explică:

Menționez că nu mă doare tot timpul mă doare doar când merg, când întind piciorul sau când forțez genunchiul