Este 2 noaptea si tu esti online pe internet, asadar starea ta de oboseala a inceput sa-ti afecteze creierul, de aici si perceptia ireala a obiectelor din jur.
Oboseala dusa la extrem afecteaza creierul, gandirea, judecata, eficienta si puterea de absorbtie a cunostintelor cand inveti, declansand boli psihice si neurologice.
Odihna de noapte este vitala creierului si regenerarea organelor interne, iar ca perceptia asta de innebunit sa dispara, trebuie sa dormi de la 10 seara, ca creierul tau sa poate produce 2 hormoni vitali (serotonina si melatonina). Acesti hormoni se produc NUMAI cand dormim intre orele 10 si 2 noaptea si sunt responsabili cu buan functionare a creierului si organelor interne.
Dupa cum vad, deja ai ajuns la anxietate si probabil atacurid e panica, odata ce a aparut frica sa nu inebunesti.
Totul se poate rezolva simplu, daca iti impui sa dormi orele de noapte, de la 10 seara, noapte de noapte, ca in cateva luni sa recuperezi lipsa hormonilor si dupa aceea sa se produca zilnic, ca sa ajungi un om fericit, bine dispus, care oate asimila cunsotinte multe si poate sa faca de doreste, ataat vreme cat este sanatos.
Pai nu depasesc niciodata 10 noaptea, avand in vedere ca am scoala. Insa, inca o problemuta, ma culc pe la 10 cam asa. Si la orele 2, 3, 4, depinde, ma trezesc brusc, dar mereu, aceleasi ore
Ma simt singur pe lume, chiar daca. familia imi e alaturi, prietenii, parca as fi doar eu pe lume.
Ia de citeste carti, iesi afara si te plimba cu un prieten, coleg de clasa... ori fa-ti prieteni noi.
Efectiv nu am somn, sunt cam tensionat, ma tem sa nu imi pierd mintile, sa nu innebunesc, parca as fi controlat. nu stiu cum sa descriu, totusi, am 15 ani...
Este clar ca ceva ti se intampla, daca nu dormi, fiindca lipsa somnului de noapte declanseaza probleme psihice, incepand cu simptome precum: oboseala excesiva, dureri de cap, stari de ameteala, lipsa concentratiei, probleme cu tinerea de minte, apoi declanseaza despresii, anxietate, stari de panica, paranoia, schitofrenia samd.
Ar trebuii la modul cel mai serios sa mergi la un psiholog sau psihiatru, fiindca in felul asta nu vei putea rezista.
Vorbeste cu parintii, spune-le ce ai pe suflet, in fond sunt oamenii care te iubesc si trebuei sa stie ce se intampla cu tine.
Nu. dar ma joc jocuri cateodata. posibil sa fie ceva depresie? Mica depresie?
Posibil sa fie legat de anxietate, depresie in nici un caz.
1.dormi măcar 6- 8 ore pe noapte 2.bea lichide calde dimineață și seara, iar ziua apă 3. du-te și consulta un preot duhovnic pentru a te spovedi și a te împărtăși, dacă îți dă voie preotul 4. daca nu rezolva cu preotul, mergi la un psihoterapeut.
Ce legatura are preotul?
FurduiNelu întreabă: