1. Exercitiile fizice iti vor imbunatati starea, daca le vei face inainte de aparitia menstrei, si chiar in timpul acesteia. Evident, nu zice nimeni ca trebuie sa te duci la sala si sa tragi de fiare pana la epuizare. Incearca ceva mai „light": danseaza, mergi cu rolele sau bicicleta, urca un etaj, doua pe scari. Rolul miscarii fizice este acela de a imbunatati circulatia sangelui, chiar si la nivelul uterului, astfel incat durerile sa fie de intensitate foarte mica.
2. Aplica pe abdomen comprese calde, pernute sau sticle umplute cu apa calda. Acestea iti pot indeparta crampele, facand zilele de menstruatie sa fie mai suportabile. Totusi, nu incerca sa te speli cu apa fierbinte pentru ca risti sa te confrunti cu un flux sanguin ridicat (sangerare excesiva).
3. Ia un analgezic (paracetamol, ibuprofen, alcogalmin etc). De obicei acestea isi fac efectul in maximum doua ore. In cazul multor femei, chiar si anticonceptionalele ajuta in combaterea durerilor menstruale – totusi, pastilele contraceptive pot fi luate doar la recomandarea medicului ginecolog.
4. Prepara-ti un ceai cald de tei sau menta. Lichidele calde vor avea un efect calmant, ameliorand asupra crampelor.
5. O alta varianta pe care o poti incerca este urmatoarea: cu o saptamana inainte de prima zi a menstruatiei, evita sa consumi dulciuri, alcool sau alimente grase. Aceste produse au rolul de a mari diametrul vaselor sanguine si, astfel, de a da amploare fluxului sanguin, lucru care duce la durere si disconfort.
6. Incearca sa iei un complex de vitamine si minerale care sa contina: calciu, magneziu, complex de vitamina B, vitamina E si conezima Q10. De foarte multe ori, deficienta de magneziu din organism poate fi cauza aparitiei neplacutelor simptome.
7. Evita tamponele interne – multe femei au constatat ca utilizarea acestora intensifica, de cele mai multe ori, durerile menstruale.
Decat sa iei pastile atunci cand incep durerile doar atat se zice ca dupa o nastere nu te mai doare asa tare
Poti lua un algocalmin sau incalzesti niste apa...o pui intr-o sticla si o tii acolo unde te doare! mult succes:*
Pai,scuze nu-s eu experte in cicle dar auzi nu exista pastile pentru asa ceva?
Ia nurofen si in cateva minute nu mai ai nimic. crede-ma e cel mai bun pentru dureri menstruale
No-spa...mie imi ia durerea cu mana,dar nu no-spa forte daca intreaba farmacista, no-spa simplu, clasic
1. Orice medicament cu Ibuprofen. Cum este nurofenul. Sunt multe, cauta la farmacie. Ia unul mai puternic, peste 400 daca poti. Adica depinde si de organismul tau, cel putin nurofen 200 pentru mine nici nu le simt, sunt ca bomboanele. Mai poti incerca si NO-SPA. Am auzit ca e foarte bun dar nu am testat.
2. Toarna niste apa fierbinte intr-o sticla de 0, 5L. Zic fierbinte deoarece o sa se raceasca intre timp. Tine-o pe burta si plimb-o dupa cum te simti mai bine.
3. Culca-te daca reusesti. Dar cat tin durerile...sau astepti sa iti treaca.
Eu luam pastile inainte, dar numai vroiam pentru ca devendeam dependenta. Asa ca am cautat pe net si am gasit un lucru care il folosesc de 5 luni incoace si numai am dureri: cu cateva zile inainte sa imi vina numai mananc sarat, iar cand sunt pe stop, beau foarte mult lapte, mananc cereale cu lapte si mananc masline. Acum depinde de organismul fiecaruia, dar la mine merge asta
Ce se recomanda in cazul anexitei? Este recomandat, in general, tratamentul medicamentos, in special cel cu antibiotice, fiind vorba de o boala a carei netratare corespunzatoare poate avea efecte atat de grave.
Dar medicina naturista vine si ea in ajutorul tratarii acestei boli cu plante recunoscute deja pentru capacitatile lor curative. Astfel, pentru tratarea anexitei pe cai naturale sunt indicate plantele cu actiune antibiotica.
Musetelul este una dintre aceste plante, bogata in azulena si acid salicilic. Este o planta medicinala indicata atat pentru uzul intern (ceaiuri ingerate de 3-4 ori pe zi), cat si pentru uzul extern, sub forma de spalaturi vaginale (4 linguri de plante la 2 litri de apa, lasate 10 minute la fiert, folosita, dupa strecurare, la temperatura corpului. Se recomanda spalaturi vaginale de 2 ori pe zi).
Si cimbrul este o planta cu proprietati antiinflamatoare, dezinfectant foarte puternic datorita continutului de ulei eteric cu cimol, timol, mucilagii. Ca si in cazul musetelului, este indicata atat pentru uz intern (o lingurita de planta, lasata la infuzat timp de 10 minute, se recomanda consumarea unei cantitati zilnice de aproximativ un litru), dar si pentru uz extern (spalaturi vaginale cu lichidul obtinut in urma infuzarii a 4 linguri de planta de cimbru intr-un litru de apa, timpul de infuzie fiind de 10 minute. Se recomanda spalaturi vaginale de 2 ori pe zi).
Aceleasi modalitati de preparare si utilizare se recomanda si in cazul galbenelelor si a iasomiei.
Tratamente aditionale recomandate de medicina naturista sunt spalaturile cu iaurt sau zer, acestea din urma avand capacitatea de a reface flora vaginala.
Propolisul poate fi utilizat sub orice forma, fie ingerat pe paine sau cu apa calda, (2 picaturi de tinctura de propolis la 5 kg de corp) fie prin introducerea in vagin a unor supozitoare care contin 0, 5 g de propolis. Este un tratament foarte indicat, fiind cunoscut faptul ca propolisul, pe langa caracteristica sa de antibiotic extrem de puternic, nu produce efecte secundare nedorite.