| andtim a întrebat:

Salutare tuturor! Astazi am mers la stomatolog pentru a extrage o masea care s-a spart de ceva timp si care a fost acoperita de gingie. In timpul extractiei, doctorita mi-a spus ca a fost puroi la radacina maselei. Totul a decurs ok, doar ca acum s-au facut in jur de 2-3 ore de la procedura si sangerarea pare sa continue. Mentionez ca am tinut compresa aceea de vata sterila cam in jur de o ora apoi am aruncat-o. E normal ca sangerarea sa dureze atat de mult? Doctorita nu mi-a spus ce antibiotic sa iau, dar am gasit prin casa doxicilina. E buna pentru problemele dentare?! Va multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Dalidah a răspuns:

Atentie la antibiotice! Eu nu as recomanda administrarea de antibiotice dupa "ureche", fara recomandarea unui medic. Daca medicul stomatolog credea de cuviinta ca ai nevoie de un antibiotic, mai mult ca sigur ca iti spunea. De obicei, la extractiile simple (ma refer la cele ce nu necesita interventie chirurgicala) nu se recomanda antibiotic. Organismul inchide singur rana...Sa nu mai mentionez ca antibioticul nu stopeaza fluxul sangvin al ranii! Nu as recomanda un derivat al tetraciclinei pentru asa ceva; in plus mare grija! Doxiciclina este un antibiotic foarte puternic, cu administrare la 12 ore, recomandat in infectiile puternic rezistente la tetraciclinele clasice, mai mult de tip respirator, gastro-intestinal si pentru antibioprofilaxie! Daca totusi te incapatanezi si vrei antibiotic, prefer sa iti spun ca de obicei medicii stomatologi recomanda ampicilinele sau amoxicilinele clasice. Au o gama mai larga de actiune si nu sunt atat de agresive. Pentru a stopa sangerarea iti recomand multa multa gheata (daca ai legume la congelator e ideal). In caz ca in cateva ore nu se opreste sangerarea, fugi la un medic, chiar si la camera de garda! Sanatate!

5 răspunsuri:
| ombladon a răspuns:

La mine nu mai stiu cat a durat sangerarea dar nu am mancat vreo 6 ore dupa aia...

| andtim explică:

Am fost mai devreme la farmacie si i-am zis la farmacista sa-mi dea ceva pentru infectiile dentare si mi-a dat Augmentin - Amoxacilina + acid clavulanic.(Ca cica asta recomanda dentistii in mod normal) 1cps/12ore. o sa iau peste 10 ore sau nu stiu...maine dimineata pentru ca azi am luat doxicilina. sper sa fie totul in regula. P.S.: sangerarea s-a mai oprit si falca a cam iesit din starea de amorteala. mi-e teama sa nu apara si vreo durere din-aia urata ca am uitat sa iau si un antinevralgicwinking

| Dalidah a răspuns (pentru andtim):

Exact ce iti spuneam, recomanda de obicei amoxiciline clasice. Augmentinul este un pic mai puternic, dar se vinde bine pentru ca stii sigur ca isi face efectul.winking Era normal sa se opreasca sangerarea cat timp nu te stii cu afectiuni ale coagularii sangelui. Banuiesc ca deja esti mai bine...Nu uita data viitoare sa pui chiar tu intrebarile medicului stomatolog daca acesta nu iti spune ce trebuie sa iei.happy

| andtim explică (pentru Dalidah):

Acum sunt ok. Am inceput sa mananc chestii normale. Singurul lucru care m-a cam deranjat a fost faptul ca nu am putut sa ma spal pe dinti doua zile si iti dai seama ca gustul acela de sange iti ramane in gura si dupa un timp devine foarte ciudat. Chiar ca in seara zilei respective am luat oala de ciorba pe care o aveam in frigider, am luat blenderul si am facut ciorba supa crema laughing Am zis totusi sa nu mestec legumele din ciorba ca poate ajungeau la zona respectiva si cine stie ce se mai intampla big grin Multumesc pentru sfaturi.

| Aflorin a răspuns:

Da este foarte buna si o sangerare de dinte normal dureaza 1 ora si o sangerare de masea poate durea chiar si 4 ore.