Eu am claustrofobie (nu am folosit lifturi multi ani de zile, nu pot dormi la perete, nu pot sta mult intr-o imbratisare stransa) si fobie de metrou si spatiile de sub pamant (le evit pe orice cale).
Nu stiu sa scap de ele, dar le tin sub control cu multa vointa. Imi impun ca mintea si logica sa controleze reactiile corpului si reusesc intr-o anumita masura (sunt speriata si anxioasa, dar nu se vede nimic in exterior)
Autocontrolul si vointa, sunte cele care te pot ajuta sa treci peste fobii si stari emotionale.
De o fobie nu poti scapa decat daca o infrunti si treci prin ea de mai multe ori... Daca ti-e frica de paianjeni trebuie sa stai sa te uiti la unul, apoi sa il prinzi pe urmatorul intr-o hartie, apoi, dupa cateva ori sa il prinzi cu mana goala.
La fel cu orice alta fobie, poti sa scapi de ea doar daca o infrunti, daca ti-e frica de multime, oameni, trebuie sa iesi in lume, sa fii sociabil. Siguranta in tine o sa prinzi odata cu inaintarea in varsta si experienta, dupa ce o sa vezi ca faci treaba buna si ca uneori oricine o mai da in bara...
Multa sanatate.