| Florin9Florin9 a întrebat:

Salutare tuturor! dacă am vederea slăbită (miopie și strabism) și ar trebui să port ochelari de vedere și eu nu-i port, ce se întâmplă? Ochii rămân în același stare de,, puțin defecți" sau se agravează tot mai mult? Menționez că am 18 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Miopia cel putin se poate si cel mai probabil se va agrava daca nu porti ochelari.

| FLORENTINAndreea a răspuns:

Daca nu porti ochelarii cu timpul vederea ta va fi afectata din ce in ce mai mult.
Stiu ca poate nu iti plac sau te-ai saturat de ei, dar crede-ma ca e mai bine sa porti acum ochelarii decat sa ai probleme mai grave mai tarziu.
Si eu port ochelari de la careva luni si acum am 16 si probabil ca voi mai purta mult timp.

| Florin9Florin9 explică (pentru FLORENTINAndreea):

Ai 16 ani? Am auzit că ochelarii trebuie purtați toată viața și că doar operația îți poate repara complet ochii.

| FLORENTINAndreea a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Da, operatia te poate ajuta, dar poate avea si riscuri in unele cazuri.
In cazul meu trebuie sa port ochelarii, cel putin deocamdata pentru ca riscul este destul de mare.

Ce dioptrii ai?

| FLORENTINAndreea a răspuns (pentru Florin9Florin9):

Sincer, chiar nu mai stiu sigur. Am schimbat cam multe perechi de ochelari si nu mai stiu.
Am cataracta congenitala grava si e cam greu de rezolvat, cel putin in cazul meu.

Am înțeles! Mie nu prea îmi place să port ochelari sad