| Jugal a întrebat:

Salutare tuturor de aici! am doua mari probleme. 1. am h de 167 si 94 kg, mananc foarte foarte mult. nu ma pot abtine si mi-e foame in mod continuu, nu pot tine nicio diteta, din prima zi am si renuntat, nu stiu ce sa fac ca sa am vointa, ca nu am si ma ingras pe zi ce trece. sport fac mult, dar degeaba, fiindca mananc exagerat. asta e problema, pofta continua si nu stiu ce sa fac ca sa ma pot abtine, daca aveti vreo idee, v-as fi foooarte recunoscator! cum pot sa ma abtin de la mancare? ca degeaba nimic nu ma ambitioneaza, ma uit in oglinda, sunt foarte trist, dar tot nu pot rezista sad deci va rog din tot sufletul! si a doua problema este ca am fooooarte multe cosuri. puncte negre, pete rosii o gramada pe fata! am fost la dermatolog si am urmat sfaturile sale ani de zile, apoi am mers la altii si au trecut 7 ani si..nimic! tratamente naturiste nimic. apoi n-am mai facut nimic si ...tot nimic! nu stiu ce sa fac! chiar sunt foarte trist...ce pot face ca sa imi dispara cosurile, petele rosii? si sa imi spuneti si timpul.fiindca totusi fizicul conteaza. tine oarecum de increderea in tine, voi ce parere aveti? va rog ajutati-ma! dau FUNDA din suflet celui mai potrivit raspuns, merci mult, Flo

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| iulian1302 a răspuns:

Buna. In primul rand vreau sa iti dau raspunsul la cea de-a 2 intrebare pe care ai pus-o. Acneea nu iti va disparea atata vreme cat tu nu te poti abtine de la mancare. De ce spun asta: poti face 100 de tratamente pentru ca acneea sa dispara daca nu ai foarte mare grija la ceea ce mananci. Pentru ca acneea sa dispara trebuie sa eviti, cat poti tu, dulciurile, manacrurile grase, chips-urile, sucurile carbogazoase, etc. Trebuie sa ai o dieta bogata in fructe si mai ales legume( legumele verzi sunt cele mai bune deoarece te vor ajuta si la partea cu slabitul). Acum pentru a-ti raspunde la prima intrebare este nevoie sa iti spun ca nu prea este bine sa incerci diete gasite pe internet sau auzite prin fel de fel de locuri. Respectarea unei diete "dupa ureche" este ca si luatul medicamentelor fara a fi prescrise de un medic ci doar auzite prin vecini ca sa spun asa. Sfatul meu este sa mergi la un medic nutritionist care dupa ce te va consulta si dupa ce iti va face un set de analize de baza iti va da o dieta personalizata precum si o lista cu exercitiile fizice pe care trebuie sa le faci pentru a ajunge la o greutate normala. Apropo ce varsta ai? In momentul in care iti vine sa mananci gaseste-ti ceva de facut, orice ( citeste, scrie, fa sport, etc.). Uite niste sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi neaparat pentru a putea slabi:
- trebuie sa ai 5 mese pe zi dupa cum urmeaza: 3 mese principale( mic dejun, pranz, cina) si 2 gustari; este foarte importat ca atunci cand mananci sa nu amesteci mancarurile foarte mult; este important sa mananci putin si des;
- bea lichide cat de multe; evita sucurile carbogazoase precum si energizantele;
-dupa ora 6 seara nu mai baga nimic in gura cu totul ca la inceput iti va fi greu dar cu timpul te vei obisnui( aceasta problema am avut-o si eu insa cu timpul m-am obisnuit).
- incearca sa nu bei apa nici inainte de masa nici dupa masa aproximativ 30 de minute;
- odihneste-te destul in timpul noptii( cel putin 8-9 ore de somn). Odihna este foarte importanta ca sa poti slabi!
- nici-o data nu manca in timp ce te uiti la televizor sau in timp ce te joci pe calculator;
Cam acestea sunt cele mai importante "reguli" pe care ar trebui sa le respecti. Repet pentru a vedea rezultate cat mai bune ESTE FOARTE IMPORTANTA SA CERI AJUTOR DE SPECIALITATE LA UN MEDIC NUTRITIONIST!

Răspuns utilizator avertizat