| N4amNume a întrebat:

Salutare tuturor! De cateva saptamani merg la dentist pentru a imi rezolva problemele orale pe care le am. De cateva zile mi se administreaza o pasta la o masea pentru a ucide nervul acesteia. Acum vreo 2-3 zile, discutam cu fratele meu mai mare pe tema aceasta care mi-a spus ca dupa ce imi omoara nervul, dupa un an imi va cadea/caria maseaua. Este adevarat?
Dau funda orcarei persoane care imi va oferi un raspuns cat de cat plauzibil. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,

Din cauza ca nervul a fost scos sau omorat, nu mai exista un aport nutritiv in dinte (cum ai taia radacinile unei plante).
In timp dintele se va demineraliza, isi va pierde din duritate si va deveni casant (se sparge mai usor).
Trebuie sa ai grija cum mesteci cu acel dinte. Incearca sa nu mananci foarte des mancaruri foarte solide sau daca mananci mesteca cu grija.
La un moment dat va cadea, dar nu dintr-o data ci pe bucatele.
Cand n-a mai ramas nimic decat radacina, nu poti sa faci decat o extractie a radacinii si sa iti pui un implant dentar.

Sanatate.

| N4amNume explică (pentru anonim_4396):

Iti multumesc mult!

7 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu am masele plombate de cand eram in liceu si nu s-a intamplat nimic cu ele. Daca o sa cada plomba - ca dupa ce-ti scoate nervul si trateaza orificiul - maseaua va fi plombata. Daca nu-ti plombeaza maseaua, aceasta se cariaza mai tare si trebuie sa o scoti.
Se poate sa cade asa de repede doar o masea care este gaunoasa, iar dentistul a incercat totusi, in loc sa o scoata sa o trateze.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Fratele tau este stomatolog? Acum toata lumea se pricepe la toate.

| N4amNume explică (pentru CodrutElian1990):

Nu este stomatolog, dar a trecut prin aceeasi situatie.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru N4amNume):

Fiecare situatie este unica.

| KR0NSTADT a răspuns:

Problemele bucale, nu orale.
Da, măseaua va avea de suferit, dar nu este obligatoriu să cadă.

| N4amNume explică (pentru KR0NSTADT):

Greseala mea. Iti multumesc pentru raspuns!