| PopescuElena666 a întrebat:

Salutare tuturor.Sunt Elena, si am 16 ani.De cateva zile imi este frica de ceva.Luna trecuta dupa ce am facut sportul la cateva zile mi-a aparut menstruatia, a 2-a oara.Gen Mi-a aparut pe 21 Sept -27, a -2-a oara pe 1 Noiembrie.Mi se intampla mai des.De cateva zile ma plang de dureri de burta,de spate,obosesc repede(chiar si i timpul orelor) si faza ciudata mi -se umfla ganglionii axiali inainte de menstruatie, si ma dor.Doamna doctor mi-a dat trimitere la un Ginecolog, si imi este frica.Intrebarea este imi va face analie(adica se va uita înăuntru? s-au ma va analiza altfel. Pe mine ma intereseaza de ce imi tot apar ganglionii in fiecare luna(inainte nu imi apareau) si daca este chiar necesar sa merg la un Cinecolog? Imi este atat de frica...( imi pare rau pentru greselile de gramatica)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Socke a răspuns:

E destul de necesar. posibil sa se uite in interior, dar vorbind serios e un doctor, nu are nici un gand "necurat" (poate e si doctorita, nu doctor) Nu are de ce sa-ti fie rusine. Oricum nu cred ca e ceva grav.
Menstruatia ti-a aparut destul de normal normal dupa mine. Menstruatia regulata vine odata la 30 de zile +/-5 zile inainte sau mai tarziu.Deci e destul de normal, nu vad de ce sa-ti faci griji. faptul ca ai dureri e ceva normal la menstruatie.Si chiar daca nu ai avut mereu dureri la menstruatie, organismul evolueaza si cu timpul apar dureri.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu-ti fie frica de medicul ginecolog, cum nici de dentist!
Daca inca esti virgina, atunci doar in caz de problema foarte mare se uita inauntru, iar daca nu, atunci nu te doare (?) mai mult decat un act sexual.

Pentru dureri menstruale se pot folosi calmante, una des folosita este "Nospa" pe care il gasesti ieftin, la farmacii.