anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare tuturor utilizatorilor TPU, as dori sa va pun si eu o mica mare intrebare. Eu am 17 ani, am avut o puberatate intarziata care a demarat la 16 ani si 1 luna sau 2. Daca puteti sa imi spuneti si mie cand s-ar termina daca a inceput la 16? Normal pubertatea inceputa la 12-13 ani se termina la 18-20 deci la mine? happy multumesc, astept cel mai bun raspuns!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DyDyuKa a răspuns:

Nu este obligatoriu ca pubertatea sa inceapa la 12-13 ani. poate sa inceapa si mai tarziu si mai devreme...din cate stiu eu, nu cred ca o problema, dar poti si tu sa te duci la un control l un medic si sa intrebi, sau intra pe nofetele.ro,poate gasesti acolo informatii, sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E greu de spus, numai endocrinologul te poate ajuta in aceasta situatie. Exista posibilitatea sa se termine la 18-20, ceva mai tarziu, sau sa nu se definitiveze niciodata.

| Ycu a răspuns:

Nu TheExpert01, nu am avut nici o boala doar o difunctie a organismului care nu a furnizat destul testosteron pentru a incepe procesul pubertatii o zii buna!

| TheExpert01 a răspuns:

Pe la 22-25 de ani dar ai sanse multe chiar sa se termine si la 22 funda? aceasta cauza este deoarece ai pubertatea intarziata(cum ai spus si tu) dar din ce cauza ai vreo boala ceva? funda?