| Rush a întrebat:

Salutare, vreau sa stiu ce pot face cu o "crapatura" intr-o masea, parca ar fi taiata, si nu stiu ce sa fac, la dentist poate sa imi plombeze ceva? sau sa imi faca o octuratie pe canal sau ceva ...cine stie si e sigur scrieti-mi, va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Cand o carie este vizibila, de obicei este si foarte adanca. Sper sa nu trebuiasca sa-ti scoata si nervul, ca dupa aia iti face si obturatie pe canal, dupa ce iti curata bine canalele de resturile de nerv si pulpa. In cazul in care trebuie sa-ti scoata nervul, alege varianta cu otrava, dureaza mai mult, ii un pic mai scumpa, dar dupa ce iti amorteste nervul nu mai simti nimica, poate sa-ti lucreze pe canale fara anestezie. Sper totusi ca nu este atat de adanca incat sa fi ajuns la nerv. :-\

2 răspunsuri:
| geo_5857 a răspuns:

Buna da ai putea merge pana la dentist si cred ca ar merge sa ti-o si plombeze dr bine ar fi sa mergi din timp la dendist ca sa nu ai vreo infectiesad

| Rush explică:

Pai asta o sa si fac, o sa merg maxim in 2 zile sa vad ce se poate face, ca abia ieri mi-am dat seama...dar treaba e ca nu am nicio durere sau altceva, deocamdata