| anonim1 a întrebat:

Salutari.Am asa niste stari de axietate,senzatia ca se uita toti la mine,emotii puternice, gandesc negativ si mi-a dat cineva o pastila de alprazolam 0, 25 si parca putin is asa mai relaxat, is mai bine.Doctorul de familie imi poate face o reteta cu alprazolam pentru ca la farmacie nu se da fara reteta verde pentru ca am incercat, sau daca is mai insistent o sa imi dea fara reteta? mrs

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Nu lua medicamente de genul fara reteta pentru ca dau depedenta, sunt practic un fel de droguri, si nu cred ca vrei ca toata viata sa fii obligat sa iei pastile, sa ajungi sa nu poti fi calm fara ele.
Ce ai tu nu e neobisnuit sau foarte grav. Du-te la psiholog, fa sedinte macar cateva luni si daca situatia nu se imbunatateste atunci adreseaza-te si unui psihiatru pentru a iti prescrie anxiolitice, antidepresive etc In paralele poti sa iti schimbi stilul de viata : fa sport (corpul secreta hormonul fericirii serotonina cand faci miscare) mananca sanatos, ia eventual ceva suplimente de complex vitaminele b, omega 3 si 6, incearca sa te odihnesti suficient, sa faci lucruri care iti plac, sa iesi din casa, sa socializezi, sa nu cazi prada rutinei si te ajuta si acupunctura.

| thegeaba a răspuns (pentru BiuL):

Nu sunt un fel de droguri, sunt dorguri (substante psihotrope)
La fel cum si alcoolul si tutunul sunt la randul lor droguri (insa legale). Orice substanta care actioneaza pe SNC si schimba balanta neurotransmitatorilor se numeste drog. Ca e vorba de GABA (alprazolam), ca e vorba de acetilona (nictina), ca e vorba de THC (cannabis), ca e vorba de alcool (care schimba rapoartele a mai multi neurotransmitatori) sau ca este vorba de purine (cofeina) toate sunt stiintific droguri (doar in cultura populara cafeaua, tigara sau alcoolul nu sunt considerate droguri si doar de catre oamenii necivilizati si care nu au avut acces la studii sau nu au vrut...)

Exista 2 tipuri de droguri :

- Care dau dependenta psihica puternica dar nu dau dependenta fizica, sau dau o dependenta fizica redusa dupa un timp foarte indelungat de utilizare de cca zeci de ani de zile (cannabis, purine, nicotina, cocaina, MDMA, LSD, Mescalina, etc)

- Care dau dependenta psihica si fizica (primul semnal al dependentei fizice fiind toleranta la substanta) si aici enumeram narcoticele, alcoolul, benzodiazepinele, barbituricele, unele antiepileptice, unele antidepresive s.a.m.d
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_dependence
http://ro.wikipedia.org/......psihotrope

Exista si substante care nu sunt droguri insa care provoaca dependenta fizica mare (antihipertensivele, betablocantele, steroizii anabolici)

Trebuie sa ne ferim in special de substantele care dau dependenta fizica, dar si de cele care dau dependenta psihica. Faptul ca o substanta este legala asta nu inseamna ca nu este drog sau ca nu da dependenta.

| BiuL a răspuns (pentru thegeaba):

Si totusi de ce imi spui MIE chestiile astea? Nu eu am postat intrebarea. Ti se pare ca eu am spus ca iau anxiolitice sau chestii de genu? I-am zis omului clar ca sunt droguri, chiar ti-ai irosit timpul dandu-mi mie explicatiile astea de care 1.nu imi pasa 2. le stiam in mare. Eu nici macar nu fumez, nici cafea nu beau tocmai pentru ca dau depedenta asa ca daca chiar ai chef sa faci pe inteleligentul du-te si fa in alta parte ca pe mine chiar ma lase rece subiectul si cunostintele tale in domeniu. Servus.
Ps: daca chiar ai chef sa raspunzi la intrebari, atunci raspunde pe subiect, omul are problema cu anxietatea chiar nu cred ca ii pasa lui ca alcoolul da depedenta de nu stiu care si ce inutilitati ai mai postat tu pe acolo.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Observ, din întrebările tale anterioare, că "ţi s-a pus pata" pe Alprazolam laughing

Se pot folosi o mulţime de medicamente pentru calmarea stărilor emotive, dar TOATE trebuie PRESCRISE de medic!

NU se eliberează FĂRĂ Reţetă/prescripţie medicală!

De asemenea, în cazul administrării lor, NU se poate consuma alcool timp de 24-48 de ore de la administrare!

Cel mult, poţi cumpăra ( fără Reţetă ) un produs NATURIST, pe bază de plante - mergi la farmacie şi ceri aşa ceva...

Toate cele bune.

| vangaelis a răspuns:

Doctorul de familie nu poate da alprazolam fara recomandarea medicului psihiatru.
Oricat ai insista, farmacista nu-ti va da fara reteta.
Exista reglementari stricte in legatura cu asta

| thegeaba a răspuns:

Xanax-ul (alprazolamul) nu se poate elibera decat pe baza unei precriptii de specialitate (reteta albastra, nu verde)
Nu stiu daca medicul de familie are dreptul sa-ti prescrie benzodiazepine dar poti incerca (nicio sansa sa obtii xanax fara reteta)
Oricum, ce ai tu nu se trateaza doar cu alprazolam. Alprazolamul e un medicament care se ia la nevoie, daca doar pe el te bazezi devii dependent (si nici nu obtii cine stie ce rezultate)
Trebuie sa combini alprazolamul cu un antidepresiv pentru rezultate maxime.