| AnaBanana96 a întrebat:

Salutări. Am o problemuță. Îmi place aluatul crud, mai mult de ăla de la blatul de pizza sau de la paste și cel de foietaj. Mereu când am ocazia fur din aluat și il mănânc, uneori cam mult ar spune altii, dar niciodată n-am avut probleme să mă doară stomacul sau ceva de genul. Așa fac de când eram copil mic. E vreo problema daca continui? Sau daca îmi fac aluat special pentru a-l manca crud?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

Principala problema a aluatului crud e faina pentru ca ea poate fi contaminata cu salmonella. Este o bacterie care afecteaza diferit oamenii, unii nu patesc nimic, altii au simptome usoare, altii ajung la spital, altii chiar mor. De asta cel mai bine e sa fii precauta. Sansele sa patesti ceva sunt foarte mici dar totusi nu manca asta prea des. Aluatul crud nu e sigur mai ales ala de la magazin decongelat la temperatura camerei pentru ca bacteriile se inmultesc.
La americani e o moda sa manance cookie dough adica aluat crud de fursecuri dar nici ei nu il mai mananca crud ci il pasteurizeaza cumva ca sa distruga bacteriile. Poti sa cauti pe net retete cum sa faci asta

| AnaBanana96 explică (pentru Furnicuta000):

Mulțumesc mult ????????????

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

De ce nu este indicat sa mananci aluat crud, ne spun anumite articole indexate la prietenul "goagle"

"... cert este că în aluatul care nu a suferit tratament termic, bacteriile periculoase se pot înmulți"

poti citi si acest articol tot pe aceasta tema https://www.vice.com/ro/article/qk83zx/aluatul-e-periculos

| sierra1 a răspuns:

Se umflă drojdia in tine și e păcat. Mai bine bei o bere, are și aia drojdie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vei avea probleme cu stomacul.