Principala problema a aluatului crud e faina pentru ca ea poate fi contaminata cu salmonella. Este o bacterie care afecteaza diferit oamenii, unii nu patesc nimic, altii au simptome usoare, altii ajung la spital, altii chiar mor. De asta cel mai bine e sa fii precauta. Sansele sa patesti ceva sunt foarte mici dar totusi nu manca asta prea des. Aluatul crud nu e sigur mai ales ala de la magazin decongelat la temperatura camerei pentru ca bacteriile se inmultesc.
La americani e o moda sa manance cookie dough adica aluat crud de fursecuri dar nici ei nu il mai mananca crud ci il pasteurizeaza cumva ca sa distruga bacteriile. Poti sa cauti pe net retete cum sa faci asta
Mulțumesc mult ????????????
De ce nu este indicat sa mananci aluat crud, ne spun anumite articole indexate la prietenul "goagle"
"... cert este că în aluatul care nu a suferit tratament termic, bacteriile periculoase se pot înmulți"
poti citi si acest articol tot pe aceasta tema https://www.vice.com/ro/article/qk83zx/aluatul-e-periculos
Carmen133 întreabă: