Si-a facut mama unei prietene de curand. Pai depinde ce cristalin foloseste doctorul, unde faci operatia ca sunt si investigatii de se fac inainte si alea costa.
Pe mama prietenei a costat-o 3000 lei operatia pentru un ochi, deci 6000 leuti numai operatiile, investigatiile si tratamentul de dupa nu stiu [ isi pune o gramada de picaturi ].
Se face cate un ochi, al doilea se opereaza cam dupa 1 luna.
Operatia dureaza ceva ore, cam 3 cel putin asa a asteptat prietena, nu se face internare se pleaca acasa dupa operatie cu ochiul pansat. Nu doare dar nu e o senzatie prea placuta.
A fost la privat, nu stiu cat costa la stat, pentru ca medicul implanteaza un cristalin[ sunt de diferite feluri] si nu cred ca este decontat de stat.
Prietena a zis ca si la stat cu spaguta cam tot atat o ducea sau pe acolo.
Eu vorbesc de Bucuresti, in alte orase nu stiu cum sta treaba.
Oradea. 1800 lei un ochi. Doctorul fara ciubuc (nici nu vrea sa auda), asistentele si femeia de serviciu la fel. 1 ora si ceva cu pregatire cu tot operatia 3 zile spitalizare. Control medical periodic la indicatia medicului.
Ce esti tu o persoana foarte fricoasa? Nu crezi ca ar trebui sa te relaxezi si sa nu te mai sperii de orice adiere de vant? Operația pentru remedierea cataractei este o operatie usoara, de rutina, ce dureaza aproximativ 7-10 minute. Operatia nu doare, se face fara internare, cu anestezie locala. Sansele de reusita sunt de peste 95%.