| redutzu a întrebat:

Salutări! La voi cum se manifesta depresia? Eu am inceput sa am stări de panica, frica iminenta și mă stresez din lucruri absolut inutile si cum scap de asta? Găsesc și eu vreo persoană pe aici cu care sa-mi ocup timpul conversând, mă simt foarte singur. Aș fi tare recunoscător!?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

1. Internet (si mai ales social media) minimalizat, sau chiar eliminat.
2. Schimba-ti telefonul la unul cu butoane.
3. Socializeaza PERSONAL cu prietenii!
4. La nevoie, schimba-ti grupul de prieteni, la un grup vesel, comunicativ, cu care sa va puteti discuta problemele in comun, chiar si in cadrul unor excursii, chefuri, etc. unde sa va distrati impreuna!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce descrii tu acolo nu e depresie. Eu anxietate mai degrabă.

| Celdrept a răspuns (pentru suntserios):

Anxietatea e efectul depresiei, netratata corespunzător declanșează anxietatea și atacul de panica

| sierra1 a răspuns:

~am stări de panica, frica iminenta și mă stresez din lucruri absolut inutile~

asta ți se intâmplă de regulă la școală, mai cu seamă la anumite discipline?

| dullcat a răspuns:

Buna.Ia in considerare sa mergi la psiholog.Iar la nevoie poti sa-mi scrii si mie in privat, voi incerca sa-ti raspund cat pot.

| Hyperion7 a răspuns:

Despresia nu trebuie confundată cu starea de melancolie care e normala uneori, deci e irelevant sa întrebi cum se manifesta la noi despresia, pentru că mulți nu avem așa ceva.
Stările de panica și frica sunt generate de o anxietate, cel mai probabil socială, nicidecum depresie.
In orice caz, daca e, lasă-mi un mesaj aici big grin
https://instagram.com/introvertitullll?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==

| Miruna333 a răspuns:

Psihoterapeut, singura metoda. Suna a anxietate, nu a depresie

| KovacsB a răspuns:

Cauta-ti un hobby sau ceva care iti place f mult sa-ti ocupe timpul si internet cat mai putin.
Iesi pe afara si fa o plimbare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am depresie dar cunosc multe persoane care au! Depresia este atat de răspândită în ziua de azi deoarece oamenii petrec mai mult timp cu tehnologia decât unii cu alții! Pentru a te vindeca de depresie nu iti trebuie pastile sau tratament, asta nu funcționează, trebuie sa fii în relații bune cu familia și sa îți găsești prieteni! Este tot ce contează! Pot sa vorbesc eu cu tine dacă vrei!

| Miruna333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu mai raspandi informatii eronate! Este o tulburare mentala, nu este vreun moft. Nu are vreo treaba cu familia. Fereasca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Miruna333):

Depresia vine de cele mai multe ori din cauza singurătății!

| Miruna333 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru a te vindeca de depresie nu iti trebuie pastile sau tratament, asta nu funcționează, trebuie sa fii în relații bune cu familia și sa îți găsești prieteni! Astea sunt erorile grave pe care le-ai spus, nu ca depresia vine cu singuratatea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa imi dai mie mesaj si pe mine ma cam deranjeaza mama.

| Celdrept a răspuns:

Se manifesta cumplit la mine,prin izolare sociala,dar eu am avut și prieteni care mi-au făcut destule deși nici eu nu am fost sfânt. E o boala cumplita care îți poate distruge viața,singur nu o poți învinge daca e serioasa,nici măcar psihologii nu poate ajuta ci tratamentul antidepresiv și sportul regulat,ieșitul in natura și socializarea,călătoriile.
Și eu am anxietate sociala horror cu atacuri de panica,e greu sa scapi de așa ceva,ai nevoie de susținere daca nu ai ajungi la sinucidere,nu vreau sa te descurajez dar e foarte greu sa scapi de depresie daca e cronica,te cam urmărește toată viața,o poți diminua in așa fel sa fii funcțional dar trebuie sa ai foarte multa motivație și depresia ia toată motivația și energia de aia un tratament cu noradrenalina poate ajuta mult și care ajuta pe serotonina deși sunt și alimente ce pot ajuta,probioticele și prebioticele fiindcă depresia poate veni și de la flora intestinala se crează un dezechilibru, flora intestinala este in armonie cu creierul au o foarte mare corelație,sunt in tandem.
Și somnul are beneficii dar nu după ore întârziate, e bine să dormi la ore fixe sa te trezești la ore fixe, sau măcar pe aproape.
E o boala complexa ce are multe cauze, e ceva subiectiv, așa că tu știi de ce te-ai îmbolnăvit ce lipsuri ai avut și regrete, trebuie sa lupți sa le împlinești apoi depresia încet încet se va ameliora considerabil. Trebuie sa te acepti pe tine așa cum ești cu bune și rele și să te iubești mai mult.

Răspuns utilizator avertizat
| painecuzahar a răspuns:

Aia nu e depresie, e anxietate. De cele mai multe ori vin la pachet. Dar depresia e o stare de gol, de lipsa de motivatie, energie, scop etc

| korina99 a răspuns:

Ai grija ca dupca cum scrie pe net se fac o clasificare a depresiilor in functie de modificarile biochimice ce apar in cadrul depresiei dupa cum urmeaza: depresia prin deficit de NA, depresia prin deficit de 5-HT, depresia prin deficit de DA, depresia prin deficit de Ach, depresia prin deficit de GABA, si depresiile mixte.

nu stiu tu cu ce te confrunti dar un control la medic e indicat.

informatiile le-am luat de aici:
https://www.qgasesc.com/psihic/depresia-forme-clinice56.php

sper sa te ajute

| Alina859 a răspuns:

Hey? aceleași simptome la care se adaugă lipsa de energie, poftă de mâncare, somn neodihnitor și puțin, sentimente de vinovăție și lipsa de sens, dureri în zona pieptului, dureri de cap…din fericire nu am avut gânduri de sinucidere. După multe lupte prin care am încercat să îmi revin doar cu terapie, am apelat la tratament medicamentos. Sunt pe tratament din februarie, după 3, 4 luni am început să simt o diferență majoră, mai am simptome dar sunt o nimic toată fata de cum am fost.

| Alina859 a răspuns:

Între timp am renunțat la social media de tot, am exclus din viața mea oamenii care îmi fac rău, am comunicat oamenilor care mă deranja/jigneau sa își schimbe comportamentul (am pus granițe), mănânc cat se poate de sănătos, alcool deloc, cofeina deloc. Urmează să îmi dau demisia de la un job unde am avut parte numai de conflicte și care nu e în acord cu nevoile si valorile mele de viață. Fac tot ce îmi stă în putință să îmi revin, dacă te pot ajuta cu ceva, cu drag. Pe mine m-a ajutat mult și terapia, doar ca asta durează ceva și pentru ca eram la pământ și aproape nefuncționala, a trebuit să mă orientez și spre medicamente, altfel nu aveam forța să fac schimbările necesare