Întrebare recomandată | readdevil a întrebat:

Salutari! Nu stiu caca e ok categoria... Deci, aveti idee ce as putea sa fac? Am 17 ani si de vreo 4 si ceva cred stat tot timpul cocosat! Nu stiu ce sa fac. Toti de langa mine stau drepti si imi da impresia ca stau bine. Cand incerc sa stau drept simt o presiune in coloana si fara sa imi imi dau seama ma cocosez la loc. Feja devine o problema. Poate pentru ca m-am inaltat destul de brusc. nu stiu. Am incercat chestii de motivatie si mesaje in locurile prin care circul des prin casa dar nimic. oare exista ceva mai drastic? Gen un dispozitiv orice care sa ma forteze?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KillMePlease a răspuns:

Chiar daca simti o presiune la coloana. Asta simteam si eu cand incercam sa stau dreapta. Trebuie sa se obisnuiasca coloana. Stateam cocosata fara sa stiu, eram inconstienta si cand incercam sa stau drept ma durea spatele. Nu te descuraja! Stai drept in timpul orelor/pauzelor/acasa, mai ales atunci cand simti ca stai cocosat. Sau, poti sta acasa timp de 10 minute in fiecare zi cu spatele lipit de perete astfel incat umerii sa iti ajunga la nivelul urechilor si sa fie lipiti de perete (nu radee, functioneaza laughing ) ...Eu asta am incercat si nu pot sa zic ca acum nu mai am momente de stat cocosata, dar ma indrept imediat ce imi dau seama...happy

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista kinetoterapie si gimanstica speciala care te poate ajuta, consulta un medic

| KillMePlease a răspuns:

Pff ..Si eu am problema asta.crying
In ultima vreme mi-am impus sa stau dreapta tot timpul..Incearca sa rezolvi singur inainte sa dai bani pe nu stiu ce...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Comandati un corset cu benzi magnetice, mie mi-a folosit destul de mult, adica ma forta intr-un fel sa stau drept, dar medicinal sa fie, costa ceva mai mult dar este bun si consulta un medic, un masteur, sa iti faca cateva sedinte si sa iti zica cum sa stai mai exact, sau cum sa incerci sa stai cat de cat drept, in timp se repara, cateva luni, nu intr-un minut, inceaca.

| AnonimGirl010101 a răspuns:

Te înteleg. Şi eu fac parte din categoria oamenilor puţin „cocoşaţi". Stau cu spatele arcuit atunci când mănânc, când citesc, la birou, chiar şi atunci când dorm. Cel mai rău este că acest obicei prost îl am şi atunci când merg. Iar pentru o minionă ca mine, chiar nu este cel mai bun lucru să îmi fur singură din înălţime! Deşi ani la rând mi-am auzit părinţii îndemnându-mă să stau dreaptă, nu am reuşit să îmi îndrept niciodată poziţia spatelui… până astazi!
Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti postura încearcă sugestiile de mai jos şi ai răbdare cu tine! (mai ales la început, s-ar putea să te doară spatele atunci când îl ţii drept):
Fii conştient de poziţia ta!
A-ţi conştientiza poziţia de stat la birou, acasă, sau în diverse activităţi este cel mai important pas pentru corectarea posturii. Pentru a-ţi aminti mereu şi pentru a conştientiza că trebuie să stai drept încearcă să laşi bileţele prin casă cu mesaje de genul „Stai drept!", „Scapă de cocoaşa aia", „Eşti şi mai frumoasă dacă stai dreaptă" în locuri cât mai vizibile: la oglindă, pe monitor, deasupra patului, pe masă, la chiuvetă, oriunde ştii că petreci timp şi ţi-ar atrage privirea.

Stai la perete
Da, da, lipeşte-ţi corpul cu spatele cât mai drept de perete. Încearcă să stai aşa 5-10 minute în fiecare zi pentru a te obişnui cu postura. Ca să nu te plictiseşti în timpul exerciţiului, fă-ţi de lucru (citeşte 2-3 pagini, dă drumul la radio, tv, film etc.)

Când stai în picioare, stai drept!
Când stai în picioare, aminteşte-ţi întotdeauna să îţi tragi umerii înapoi şi să-ţi menţii capul drept şi ridicat. Vei arăta mai bine, vei părea mai înalt, mai hotărât şi plin de încredere!

Când stai pe scaun, stai drept!
Dacă stai multe ore la birou, trebuie să ai grijă la poziţia ta atunci când stai pe scaun: ţine spatele drept, trage umerii înapoi şi ai grijă ca fundul să atingă baza spătarului, asigură-te că picioarele tale sunt perpendiculare pe podea, iar genunchii sunt îndoiţi la 90 de grade.
Scaunul ar trebui să fie unul ergonomic, să îţi sprijine spatele, să îţi relaxeze corpul şi coloana vertebrală şi să fie potrivit dimensiunilor corpului tău. Găseşte-ţi mici ajutoare.
Pentru a-ţi menţine postura corectă atunci când stai pe scaun sau când conduci mai poţi folosi un prosop pus la ceafă, un suport pentru zona lombară sau un suport pentru picioare.

Ai grijă cum dormi
Nu trebuie să-ţi neglijezi postura corpului nici când dormi. Dacă poţi, renunţă la pernă. Eu am avut dureri de coloană şi pentru că obişnuiam să dorm cu capul pe două perne. Încearcă să dormi pe spate sau să adopţi poziţii cât mai comode.

Fă exerciţii
Câteva rotiri ale umerilor te vor ajuta atunci când îţi simţi muschii încordaţi din cauza poziţiei în care ai stat. Roteşte braţele înspre spate de câteva ori, apoi repetă rotirile mişcând braţele cât mai sus, încet şi cu mişcări ample. Apoi relaxează-te şi revino cu umerii în poziţia de drept. Totodată, poţi încerca exerciţii de Yoga sau Pilates, pentru că acestea îţi pot îmbunătăţi postura.

Anunţă-i pe toţi că vrei să stai drept
Roagă-ţi familia, prietenii, colegii să îţi atragă atenţia când stai cocoşat ca să te poţi corecta chiar şi atunci când nu îţi dai seama de poziţia ta.
Sper ca aceste idei să te ajute şi să ai voinţă să stai drept! Eu am început să le aplic şi zi de zi văd rezultatele!

Sper ca te-am ajutat! happy happy happy

| readdevil explică:

Am mai citit de faza cu statul la perete in fiecare zi o sa incerc si sper sa mearga. Ma bucur ca sunt oameni care ma inteleg big grin cel mai naspa e ca daca vrei sa te combini cu o fata nu da bine si esti in dezavantaj, pe langa faptul ca banuiesc ca pot sa raman asa =)