| Alexandru7890 a întrebat:

Salutari.Revin cu o întrebare pentru voi mi am scapat cerave gel de curățare blemish control cleanser în ochi.Mi am bagat efectiv tot degetu în ochi mi-a alunecat.Mi am dat cu apa m-am șters de vreo 5 6 ori acum mai ma ustura dacă strâng tare ochiul închis. Nu e rosu nu lăcrimează dar ma ustura jos dedesubt la ochi aducă sub pleoapa și lângă el unde se formează urdorile.Ce sa fac

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te clatesti foarte bine cu apa si mergi la oftalmolog. Iti va da niste picaturi.

Pe viitor eviti gelurile sau sapunurile de curatare in zona ochilor. Cand folosesti geluri de curatare, stergi spuma de pe fata cu un prosopel, apoi clatesti cu apa.
Gasesti la ikea sau in orice magazin cu articole casnice. Sa fie de bumbac 100%
https://www.ikea.com/ro/ro/p/luddvial-prosop-de-fata-alb-30579872/
https://www.ikea.com/ro/ro/p/krama-prosop-de-fata-alb-40054538/

| Alexandru7890 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Salut mulțumesc frumos de ajutor.Momentan sunt cu școala nu știu dacă am timp de oftalmolog mai ales ca eu stau la sat și fac1h pana la oraș.Nu pot clatii decât cu apa și atat?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Alexandru7890):

Pai trebuie sa clatesti cu apa.

Dar e bine sa te vada si un oftalmolog. Sunt ochii din cap totusi!
Consultatia e gratuita cu trimitere de la medicul de familie.

| Alexandru7890 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ce poate sa se întâmple dacă nu s-a înroșit și nu mai ma ustura deloc? Doar mai când clipesc mai am unele urmări asa

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Alexandru7890):

E vorba despre ochii din cap!
Consultatia e gratuita, asa ca nu ai scuza sa nu mergi la un control.
Astazi te duci la medicul de familie sa-ti dea trimitere la oftalmolog si apoi suni sa iti faci programare zilele astea.
Nu strica sa verifice si dioptriile.

| UșăMică a răspuns:

Păi du-te la doctor. Problemă rezolvată.