| Alexandru7890 a întrebat:

Salutari.Revin la voi cu o întrebare astăzi afara vremea s-a răcit e foarte frig și e aiurea afara.Pe mine ma doare capul suportabil cât sa mananc sa beau sucuri apa și altele.Dar îmi este frig.Sunt cu tricou scurt și pijama lunga și în casa 26 grade și îmi e frig.Eu fumez vape uri și poate astea au afectat plamanii? M am lăsat de țigări de 2 luni și vape urile am fumat 2 3 zile dar le las.Mai pot preveni boala? E ceva rău? Sunt un copil prost știu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pe vreme de iarna, trebuie sa te imbraci si sa mananci adecvat.

26 grade sunt prea multe! Temperatura in casa (pe timp de iarna) trebuie sa fie intre 18 si 23 grade. De fapt, si consumul de combustibil creste cu temperatura (la cca. 3 grade in plus se dubleaza).
Poti lua pe tine o camasa groasa, eventual si o vesta subtire.

Mancarea de iarna este esentiala si determinanta pe timp de iarna.
Nu degeaba se taie porcul (gras) la inceputul iernii.
De asemenea, consumul de fructe si legume (autohtone, crescute in gradina) este foarte recomandat: mere, varza (murata), legume radacinoase (morcovi, sfecla rosie, etc.) trebuie sa fie la ordinea zilei! Usturoiul si ceapa (mai ales sub forma cruda) tin la distanta gripa sezoniera.

Cei de la tara cunosc aceste reguli stravechi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cheama salvarea daca iti este rau, pe TPU nu sunt medici, asa ca degeaba astepti, lasa te de fumat de vapat ca iti distrugi plămînii