| iRealRaW a întrebat:

Salutari. Sunt Ionut, 26 ani, 63 kg, 171 cm. De ceva vreme m-am decis sa lucrez si sa investesc in mine. Imi sta bine cu masa musculara (am corpul fara grasimi vizibile) si am inceput sa iau creatina, micronizata (nu fac sală, muncesc într-un mediu in care imi sunt exercitate aproximativ toate grupurile de mușchi) dar vreau mai mult. Întrebarea mea este: care sunt efectele proteinelor si creatinei luate împreună? E bine? E sănătos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Fara sala sunt DEGEABA, indiferent ce faci tu la munca. Una e sa cari in spate diverse chestii si alta e sa lucrezi la sala, organizat, intr-un anume fel, sa iti stimulezi musculatura corespunzator etc.
Daca vei consuma aprox. 2g proteine/kg corp nu vei avea nevoie de niciun supliment cu proteine. Trebuie sa fii, de asemenea, in surplus caloric pentru a creste in masa musculara. De preferat alimente de calitate. Fara sala nu o sa faci mare lucru.
Si creatina e buna, te poate ajuta sa cresti in forta cu 1-5%, dar nu cred ca are rost s-o iei daca nu te antrenezi cu greutati.

| Donsavas a răspuns:

Nu sunt degeaba. Proteinele sunt esentiale iar creatina e doar un supliment. Cata vreme lucrezi mușchii aia si nu Stai, asta conteaza, nu unde si in ce conditii. În ce domeniu lucrezi? M ai facut curios.