| trixiiie a întrebat:

Salutări.
Știți cumva vreo tumoră cerebrală care provoacă halucinații vizuale?
Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Tot ce ataca lobul temporal.

| trixiiie explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Îmi trebuie nume concret.
Uite, ASTROCITOM GR I –II OMS, cu localizare în lobul temporal, dă crize psihosenzoriale caracterizate prin halucinații de toate tipurile.
Am găsit ceva căutând „tumoră de tip fluture".
Mulțumesc.

| Erick1 a răspuns:

Nu sunt medic, dar sincer nu cred. In mod normal provoaca dureri foarte puternice de cap, ameteli, chiar si lesin. In cel mai rau caz, afecteaza capacitatea creierului si pot aparea pierderi de memorie. Ca sa se produca halucinatiile, ar trebuie ca tumora afecteza aria vizuala a creierului ceea ce e destul de greu. Daca o afecteaza, de obicei duce la orbire, nu la halucinatii.

| trixiiie explică (pentru Erick1):

Sunt tumori care afectează în mod similar schizofreniei, paranoiei, cu tumori vizuale, olfactive, auditive... tot. Ai dreptate, într-adevăr sunt și tumori care produc orbire etc.
Mersi de răspuns.