| KanekiiKen a întrebat:

Salutari tuturor!
Am 16 ani si o problema cam jenanta.
Ocazional, am de a face cu scaune urat mirositoare (asemenea a ceva intrat in fermentatie) de culoare galbuie si destul de moi in consistenta (dar nu se duce spre diaree). Nu e grav dar imi afecteaza stilul de viata. Azi de exemplu m-am invoit de la ultima ora pentru ca efectiv nu puteam sa ma tin si am mintit ca ma doare capul pentru a pleca acasa (toaleta liceului iese din discutie). De obicei patesc asta dupa prea mult dulce, dar azi nu am inclus nimic dulce in dieta mea.

Aveti idee ce ar putea fi? Am primit pana acum mii de teorii: De la paraziti (ceea ce nu e posibil deoarece alte simptome n-am) pana la stres si faptul ca nu mestec destul de bine alimentele.

Va multumesc in avans!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuei sa ai simptome ca sa ai paraziti, aia pot trai in burta ta cu anii si nu stii ca-i ai. Totusi, fermentatia spune clar ca ceva nu este in regula si trebuie un examen coproparazitologic pentru asta.
Pe de alta aprte, culoare deschisa a scaunului poate spune ca ai o boala de ficat, sau poate fii de la ce ai mancat zilele precedente.
Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere la un gastroenterelog pentru investigatii.

| CuriousStuff a răspuns:

Cat de des ai scaun? Desi ar trebui sa stai cam mult ca sa ai probleme astea din cauza ca nu mergi destul de des la baie. Ar trebui sa mergi la un control. Cu parerea ne putem da toti, dar diagnosticul ti-l poate da doar un medic care sa te consulte.
Multa sanatate.