| IonutZEW a întrebat:

Salutari tuturor. Am si eu o "nelamurire". Bun sa incepem, am 14 ani, *stati putin sa ma cantaresc* 91.6 kg, 1.69m. Bun, in decursul a 1 luna (in ianuarie aveam tot 91 si ceva kg si dupa in februarie aveam 84.6 kg) BUN deci tot progresul meu s-a dus din cauza un obsesii : Calculator / Jocuri video. Deci nu doar ca sunt un om obsedat de calculator si jocuri video dar nici macar, nici macar nu deschid vreun caiet sau vreo carte. Bun. Nu folosesc droguri/alchool. Buun. As vrea sa pot sa scap de aceasta obsesie a mea, singurul lucru defect la mine pe care-l poate avea o persoana obeza si totusi nu imi place, am zis de multe ori ca slabesc, slabesc, dar... de unde, seara la 11 mancam covrigi la calculator in timp ce ma jucam faimosul joc LOL. Nu doar ca faceam asta, m-am si enervat caci am pierdut un meci si am zis ca nu mai joc jocul asta, urmatoarea zi mi l-am instalat iarasi, NU POT SA NU MAI MA JOC NIMIC E CA UN DROG NU POT SA SCAP DE EL VA ROG, va rog ajutati-ma, am avut o saptamana libera de la scoala cu scoala altfel, aveam 3 activitati in saptamana nu m-am dus la niciuna, ma culcam seara la 3-4 si ma trezeam la 1, mancam ma duceam la baie si dupa, calculator de la 2 la 4 noaptea. Pur si simplu nu pot sa-i rezist tentatiei jocurilor video. Nu ma pot schimba si stiu ca este o problema, de fiecare data cand dau de o parte calculatorul, trebuie ca maxim intr-o luna sa revin si sa ma joc, sa mananc din nou la acele ore tarzii. IN FEBRUARIE am putut, nu stiu cum dar am putut, nu eram atat de dependent de jocuri video insa chiar am putut, sa slabesc 5 kg fara sala/doar mers pe afara, o luna nu am deschis laptop-ul si am mancat doar chestii bune, am baut ceaiuri am tinut regim strict, 5 kg EZ PEZ, acum... am abonament la sala din martie-aprilie, faceam pe toata luna abonamentul dar nu ma duceam doar maxim 2 saptamani ca voiam sa ma joc jocuri video pe calculator, cum as putea sa scap de acest 'drog' va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Eu inteleg ca ai doua optiuni:

1. Incerci sa rezolvi singur problema.

2. Cauti ajutor extern.

Daca incerci sa rezolvi singur problema, atunci ai iarasi cateva optiuni:
1. Inlocuiesti laptopul cu o tableta (practic sa nu ai posibilitatea fizica sa il joci)

2. Incerci sa iti gasesti alta placere (gen mers la biblioteca, sala, etc) si sa asculti documentare motivationale si despre dieta.
3. Cauti o fata
4. Mergi la un culturism sau alte cursuri externe de genul asta.

Oricum ideea principala este: not in sight, not in mind. Daca nu il vezi, nu te gandesti la el.

Poti sa implici si parintii in aceasta poveste. Ei vor avea grija sa te bata la cap. De asemenea pune-i sa iti ceara 5 ron pentru fiecare data cand te prind la calculator jucand.

2. Daca cauti ajutor extern, exista psihologi pentru aceasta chestie. Te poti duce la ei sa rezolvi odata pentru totdeauna ambele tale probleme. Ai mai putea incerca si un medic nutritionist.

Oricum ar fi, problema pare de la tine, cand vrei sa te simti bine, mananci.

E foarte bine ca ai reusit sa faci asta o luna. Bravo. Ce zici daca ai mai inceeca inca 4 luni, sa revii cu greutatea ok conform varstei si inaltimii si sa incepi primavara aratand bine ca sa te duci la vanatoare de fete fara probleme?

Si inca ceva: cand schimbi dieta sau gandirea, aceste schimbari trebuie sa fie definitive. Nu iti poti permite sa revii. Asa ca incearca sa gasesti o oarecare placere in noua abordare a vietii.

Succes maxim.

| IonutZEW explică (pentru cristimihailov):

Multumesc foarte mult pentru timpul acordat, m-am decis sa dezinstalez tot ce aveam, sa dau totate conturile prietenilor mei si sa ma duc la sala. O pasiune inca nu am gasit dar trebuie sa-mi gasesc un scop in viata sunt clasa a 8-a si inca nu stiu ce vreau sa fac cu viata mea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonutZEW):

Daca nu te-am speriat destul cu problemele de sanatate, gandeste-te cat de rau o sa fie sa vrei sa-ti faci o prietena, iubita si mai tarziu sa te casatoresti si sa fii impotent!
Esti inca in crestere si daca nu ai ambitie acum sa slabesti, nu vei mai putea cand devii adult, adica vei putea, dar cu foarte mari probleme de sanatate.

| IonutZEW explică (pentru Violleta2022):

Speriat nu sunt nu am de ce sa fiu, urmeaza o noua viata constanta, departe de calculator (o sa-l folosesc pentru vizualizarea unor filme/si pentru a invata sa gatesc, s-ar putea sa-mi fac o pasiune cu gatitul) Insa partea cu prietena, iubita, sincer iti spun nu vad rostul la 14 ani.

| Violleta2022 a răspuns (pentru IonutZEW):

Daca esti gras, ar trebui sa stai departe de gatit, asta este un sfat care ar putea sa-ti salveze viata!
Cat despre privitul filmelor, televizorul ar trebui sa fie de ajuns!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este simplu, vinzi computerul!
Nu uita, obezitatea duce la boli grave de sanatate si la impotenta!

| IonutZEW explică (pentru Violleta2022):

Nu pot sa-l vand, parintii mei nu m-ar lasa, plus, este un laptop din 2012, si nu as avea cui sa-l vand, lipseste o tasta si alta este sparta, si in plus nu este al meu, este al familiei dar eu il folosesc in majoritatea timpului (aproape mereu daca nu non-stop)