| valhala90 a întrebat:

Salutari tuturor TPU-istilor.Am si eu o intrebare pentru cei care sunt in cunostinta de cauza.Eu sunt fumator de un an si jumatate si as vrea sa imi fac o radiografie la plamani pentru ca in ultimele 2 dati cand am racit tuseam cam tare si ma durea gatul si aveam foarte multa mucoasa.De aceea as vrea sa imi fac o radiografie sa vad ce se intampla cu plamanii mei dar nu vreau sa apelez la medicul de familie sa imi dea trimitere pentru ca nu vreau ca parintii sa afle.As putea sa fac radiografia la o clinica fara bilet de trimitere si doar sa platesc? Si de asemenea, cam cat ar costa o radiografie? Astept raspunsurile voastre! Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| notatrol a răspuns:

Ar trebui sa le spui la parinti.Din cate am auzit ai 90% sanse sa ai deja cancer plumonar.

| Raniia a răspuns:

La orice clinică particulară poti fără bilet de trimitere.Nu stiu cât ar costa,dar as putea sa-ti dau alt sfat:,,Umpeti plămânul cu aer proaspăt!''. Consumul de tutun este astăzi, in lume, cea mai importantă cauză care duce la cancer si poate fi prevenită. Consumul de tutun cauzează 80-90% din decesele prin cancer pulmonar,inclusiv cancerul gurii, corzilor vocale, gâtului si stomacului.Informează! Tratează! Elimină!

| nicoletalavinia14 a răspuns:

Sunt de acord cu notatrol, ar cam trebui sa le spui ca nu prea ai incotro.
si nu neaparat cancer pulmonar dar o infectie la plamani.ih...a avut fratemiu in vara si crede-ma a fost foarte rau.
ca parintii sa nu afle, hm...doar daca vorbesti cu medicul de familie si le zici ca nu vrei sa afle de la ei,ca o sa le spui tu...din astea
sau la vreun spital judetean,stiu ca acolo s-a dus fratemiu de i-a facut radiografie, ma rog, el se dusese ca ii era foarte rau
mult succes!

| valhala90 explică:

Am de-abia un an si jumatate deknd fumez deci nu are cun sa am cancer pulmonar sau cancer de alt fel.plus ca am 17 ani si nu am avut nicio poblema de la tg decat atunc i cand racesc.am mai facut si pauze.plus ca daca nu mai fumez 1 zi deja cand am pus gura pe tg tot mai ametesc.si mai mult fumez kent 8. dar totusi ar trebui sa ac o radiograie ca sa vad ce si cum, de asta eram curios si cu pretul si cu clinici care nu necesita bilet de trimitere