anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutate! De ceva timp tot ma confrunt cu o problema. Cand pun mana la inima uneori simt ca o bataie in plus...din cate am citit chestia asta apare si la oameni sanatosi doar ca ma sperii uneori. Iar in legatura cu pulsul nu stiu daca e normal ca atunci cand stau linistit sau intins in pat sa il am sub 60 (53-59). Nu am niciun fel de simptome. Singura problema care ar putea duce la asta ar fi ca, consum Cola foarte des. Multumesc de eventualele raspunsuri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Cola trebuie băută cu moderație. Are multă cofeina.

| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Pulsul tău este unul normal, poate ritmul tău este diferit, dar din ce menționezi nu cred ca ai nimic. Dacă totuși bănuiești ceva, și te simți rău, mergi la medic

| Mihai8767 a răspuns:

Salut, ceea ce tu experimentezi acum pot fi niste extrasistole create pe fond de stres sau din cauza bauturilor aciudulate(cola). In mod normal nu e nimic de care sa te ingrijorezi (iti inteleg frica de a nu avea o boala de inimia), dar pentru linistea ta poti sa mergi si la un consult cardiologic. Evita pe cat posibil sa mai bei cola sau alte bauturi acidulate sau cu continut ridicat de cafeina sau zahar; o recomandare ar fi ceiaul verde (stiu ca nu ti surade ideea dar te v-a ajuta mult).

| gaby140 a răspuns:

Nu exista o bataie in plus la inima...
Cel mai probabil este un atac de axietate sau palpitatii minore de la nenorocita aia de Cola. Resting heart rate (pulsul in repaus) il ai normal, chiar foarte sanatos. Nu te speria ca nu ai nimic. Daca totusi nu iti dau pace gandurile, mergi la cardiolog sa iti faca un EKG, dureaza 10 minute si e non-invaziv. Multa sanatate iti doresc!

| suntserios a răspuns (pentru gaby140):

Ai auzit de bătăi ectopice vreodată?

| Mihai8767 a răspuns (pentru gaby140):

Tin sa te contrazic, in anumite aritmii apar batai in plus sau in minus.