Sângele rămâne același mereu.Dar, dacă
a suferit Hemoragie atunci i se schimba sângele complet pentru ca i se pune alt stânge, aceasta operatiune se numește,, transfuzie de sânge"(bineînțeles ca știi). Toata familia mea lucrează la spital, așa ca ai încredere in mine!
Wow! Si taica-meu a fost inginer proiectant de scule, asa ca stiu si eu TCM de crap!
Grupa ramane aceeasi, doar compozitia poate sa aiba diferente (celulele albe, celulele rosii,...)
Nu, era ironic. Daca ai tai lucreaza la spital... ce? Compozitia singelui se mai schimba in functie de cum functioneaza toate organele. Iar pentru a il reimprospata (si a face un gest normal intr-o societate civilizata) e FOARTE RECOMANDAT sa donezi singe in mod regulat. Ajuta si imunitatea si mai ales pe cei din jur care au nevoie.
Sangele se poate schimba. Poate iti vine o boala. Sau daca faci ceva cu o femeie si femeia e bolnava. Funda?
Uhhh... Deci sangele are cam acelasi parcurs ca al oricarei celule din organismul uman --> Globulele se inmultesc si parte din ele si mor. Deci practic nu, nu avem acelasi sange in corp 100 de ani.
Cum se elimina globulele moarte? Si care este procesul natural de reimprospatare a sangelui?
Se schimbă Toate celulele corpului tău se schimbă în timp. Spre exemplu, mucoasa gurii tale este înlocuită complet la 2-3 luni, a stomacului chiar mai repede. Pentru celulele din componența oaselor durează cel mai mult, este nevoie de aproximativ 7 ani. Evident că și sângele are parte de aceeași "transformare".
Asta nu înseamnă că i se schimbă grupa, compoziția chimică (va conține tot apă, hemoglobină, fier, oxigen etc), dar se va modifica în funcție de regimul alimentar și factorii de mediu.
Sângele suferă inclusiv variații cantitative, în funcție de anumite "evenimente": răni, epistaxis (când îți curge sânge din nas) sau orice altă hemoragie, ciclu menstrual, donare de sânge, recoltare pentru analize medicale etc. Așadar, sângele se "reîmprospătează" mereu
alindoolce întreabă: