| gabrielllle a întrebat:

Saut,TPU! Am un herpes cat o zi de post!(pe buza de jos)Problema e ca sambata am nunta....cu ce as putea sa il tratez, in afara de medicamente big grin. Funda! Multumeschappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| znstr a răspuns:

Sa eviti sa mananci acru sau condimentat/sarat, iar sarea sa ajunga pe buza. Din contra, iti recomand sa te dai cu pasta de dinti de cateva ori pe zi, mai exact dupa ce se usuca primul strat, speli zona, aplici iar. De asemenea, cumpara-ti si argila (pudra sau solida), dizolva in putina apa (cateva picaturi, nu jumatate de pahar), si aplica pe herpes. Ia-ti Aciclovir de la farmacie, e bun pentru tratarea herpesului, sau crema de galbenele. Exista Aciclovir si pastile, care sunt de asemenea mai bune, poti intreba la farmacie de ele. Mai era Betadine sau Baneocin bun pentru asa ceva; iar pe net am gasit asta: "- cura zilnica cu vitamina C, naturala ( din legume si fructe ) sau artificiala ( din suplimente alimentare );
- balsamul de buze cu lamaie si proprietati astringente;
- terapia cu lumina Bioptron, care grabeste uscarea si cicatrizarea herpesului;
- crema / unguent cu oxid de zinc, sau o combinatie de vitamina C si musetel". Nu uita sa te hidratezi bine, iti recomand sa iei de la Hofigal spirulina si echinacee sub forma de pastile, sunt bune pentru intarirea sistemului imunitar. Pupici!

9 răspunsuri:
| danielaxyz a răspuns:

Exista plasture Compeed, invizibil

| gabrielllle explică (pentru danielaxyz):

Aha...dar cam cat costa?big grin

| danielaxyz a răspuns (pentru gabrielllle):

N-am idee, n-am mai luat de mult timp, te duci la farmacie si intrebi, preturile difera de la farmacie la farmacie

| gabrielllle explică (pentru danielaxyz):

Multumeschappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pune pasta de dinti, o sa arate foarte urat!
Procedeaza in felul urmator:
Stoarce acea inflamatie atata cat suporti, pentru ca lichidul acela, sa fie dat afara.
Apoi deschide apa calda de la ghiuveta, lasa sa-ti curga un firicel de apa calda si, stai circa 10 minute doar cu buzele cat sa-ti curga apa, intre timp, regleaza apa de la ghiuveta sa fie din ce in ce mai calda, atata cat poti suporta.

De doua ori pe zi, repeta statul sub firicelul de apa cat mai calda intre 5 si 10 minute, in maxim o saptamana iti trece fara sa lase urme, si nu folosi sapun, sampon ori alte unguente pentru a pune pe zona respectiva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Pentru tratarea herpesului bucal, foloseste cu incredere ceai de marul-lupului.
Nu este scump, si in plus este foarte bun pentru aceasta boala!
Sper ca te-am ajutat!
Pa, pa!

Răspuns utilizator avertizat
| pisikutzza22 a răspuns:

pasta de dinti usuca herpesul

| あなたの上司 a răspuns:

Sa te speli pe fata cat mai des dupa ce mananci sau transpiri si va trece...