| Biancaaaaaaaa a întrebat:

Saut TPU!
De cateva zile am observat ca am la lobul urechii sub gaura de cercel un nodul ceva care e foarte tare dar nu e dureros deloc cand apas. Nu am mai purtat cercei de ceva timp daca va ganditi ca poate fi de la niste tinichele si am mai avut in trecut dar mi-a disparut dupa o vreme...
E ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ionitalexandrus a răspuns:

Sebum.
Cos înfundat cu alte cuvinte.
In timp poate să apară și durere, recomandat sa nu insiști să apeși lobul. Nu se intervine la așa ceva, insa cu mișcare multa care sa provoace transpirație poți preveni.

1 răspuns:
| Docmiau a răspuns:

Ar fi ideal sa porti doar un cercel, nu pierce, nu expander, nu alte tinichele. Cercelul se poarta in gaura din grasimea lobului urechii, care iti este data la nastere. Restul locurilor unde lumea isi face astfel de incizii/fosete, reprezinta risc major pentru sanatate.
Ar fi indicat sa consulti un medic ORL sau chirurg. E posibil sa fie un nodul sau un chist format acolo, poate chiar un hematom mic.

Abordand problema modern, clasic si cultural, suntem europeni. Nu ne sta noua in fire sa venim cu pierce, tatuaje si alte atasamente corporale inutile specifice africanilor sau polinezienilor. Pe acolo nu exista curent electric, poate nici civilizatie inca, iar ei doar cu asta sunt "la moda". Aplicat insa la noi, acest trend este deseori interpretat ca un retard si iti atrage excluziunea. Depinde acum si de cercurile spre care aspiri sa faci parte deci ia-o ca pe o opinie personala doar. E decizia ta ce vrei sa faci cu viata ta si cat de sus vrei sa tintesti.