Soti amea, cu orice produs care in mod normal se prajeste, face asa: ia pungi de copt(din cele de Celofan), pune produsele in ele, pune un sfert de cana de apa (nu pune ulei sau grasimi) si le capseaza (cu capsator). Apoi le pune in tava si le da la cuptor. Cand considera ca sunt aproape gata, cu o foarfeca taie punga in partea superioara si le mai lasa 20 minute in cuptor. Totul iese ca si cand ar fi prajit dar sunt mult mai bune si mai dietetice.
Eu iti recomand sa mananci mancarea cruda, vie cum se spune! Cand o incalzesti, ea cedeaza nutrientii care se gasesc in compozitie si tu pierzi. Cu alte cuvinte, in acest caz, traiesti ca sa mananci si nu invers! Natura e cel mai bun bucatar. Sa ai pofta!
Buna. Poti manca si copt si fiert, alternezi modalitatea de a gati in functie de preferinte: daca iti place gustul carnii coapte atunci o coci(in cuptor, pe gratar), daca iti plac mai mult cartofii fierti atunci ii fierbi si de aici poti gati si un piure sanatos. In ce privesc legumele ele se consuma crude le folosesti in salate sau daca vrei o garnitura le poti opari putin cat sa se inmoaie sau le bagi in cuptor cateva minute desi isi mai pierd din calitatile nutritive dar asta tine de gustul si dorinta fiecaruia.
Supa,cartofi nature, cartofi copți orez, ciorba de legume etc.
ruxycat întreabă: