| raisa3 a întrebat:

Scrieti cateva motive pt care apar cosurile. Si ce remedii aveti.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Trebuie să mergi la un control la medicul specialist DERMATOLOG!


NU vă mai „tratați după ureche", așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!

Chiar dacă e vorba de "o simplă cremă pentru coşuri", este NECESAR să-ți fie prescrisă de MEDIC și să fie adecvată afecțiunii pe care o ai!

NU te ajută cu nimic dacă încerci vreo 4-5 creme și NU obți nici un efect pozitiv!


TREBUIE identificat tipul de acnee și cauza acesteia - vezi detalii la linkul :
http://www.tratament-acnee.ro/ce-este-acneea/4-11/tipuri-de-acnee.html

http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html

http://www.spitalulcolentina.ro/......Derma8.pdf

http://dermatocosmetologie.blogspot.ro/......acnee.html

Pentru a determina cauzele care o produc sunt NECESARE diverse analize/investigații de laborator și consult de specialitate - vezi detalii la linkul :
http://healthy.kudika.ro/......itate.html

Poate fi vorba chiar de o INFECȚIE cu stafilococ auriu, care este destul de GRAVĂ și greu de tratat - vezi detalii la linkul :
http://www.cugetliber.ro/......uriu-62077


SPER că, după ce vei citi informațiile de la linkurile anterioare, vei MERGE la medic pentru analize/investigații suplimentare și pentru tratamentul adecvat!

Nu te mai lua după diverse „indicații" date de copilași de 12-18 anișori ( majoritari pe acest site )!



Totuşi, dacă vrei NEAPĂRAT să încerci diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.altamedicina.com/acneea-remedii-naturale/

http://acnee.info/

http://healthy.kudika.ro/......cneei.html

http://www.divahair.ro/......_naturiste

http://life.hotnews.ro/......-curat.htm

http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/tratament-naturist-pentru-acnee_1427

http://www.eva.ro/......40797.html

http://www.one.ro/......i-10115548

http://www.flu.ro/......osuri.html

http://www.perfecte.ro/diet-health/4-remedii-naturiste-pentru-acnee.html


Toate cele bune.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur ai auzit şi tu că ciocolata şi prăjelile îţi provoacă coşuri. Din păcate, nu este atât de simplu. Acneea are cauze mult mai complicate şi mai greu de rezolvat. Află adevărul despre ele!
Crezi că bei scăpa de acnee şi coşuri dacă renunţi la ciocolată şi carne? Din păcate, tratamentul pentru acnee nu e chiar atât de simplu. Dacă există o legătură între alimentaţie şi acnee, ciocolata nu este principalul vinovat. Iată care sunt cauzele reale ale acneei!
Cum apare acneea

Acneea este rezultatul unei combinaţii de factori - exces de sebum, exces de celule moarte şi bacterii. Coşurile apar atunci când foliculii piloşi (sau "porii", cum le spunem noi) se "înfundă" cu un fel de dop format din sebum şi celule moarte. Aşa apar comedoanele, adică punctele albe şi punctele negre, care sunt neplăcute, dar mai puţin vizibile.

Situaţia se înrăutăţeşte atunci când apar şi bacteriile şi se crează o mică infecţie. Foliculul "înfundat" se inflamează, ceea ce duce la înroşirea şi umflarea zonei respective. Aşa pot apărea papule, pustule, noduli sau chisturi.

Unul dintre aspectele neplacute ale pubertatii este faptul ca, tocmai cand ti-e lumea mai draga, apar... cosurile.

Cosurile au prostul obicei de a aparea in special pe fata, adica unde le poate observa mai ales persoana care am vrea sa nu le vada. Totdeauna m-am intrebat:
De ce nu se pot face undeva intr-o zona ascunsa, sa nu defilam toata ziua cu ele la vedere?!

Am sa va explic de ce apar ele si de ce se formeaza acolo unde se formeaza

Pielea este stratul care protejeaza corpul la exterior. Ea, la randul ei, are mecanismele proprii prin care se autoprotejeaza. Aceste mecanisme sunt secretia de sebum (grasime) si capacitatea de a se ingrosa atunci cand este supusa stress-ului (hipercheratinizare). Cheratina este o proteina care se gaseste din belsug chiar la suprafata pielii. Este rezistenta la apa si are mare rezistenta mecanica.

Pielea ce acopera locurile de pe corp care sunt mai supuse stresului din mediul exterior reactioneaza pentru a se apara prin hipercheratinizare si secretie crescuta de sebum. De exemplu pielea de pe calcaie e ingrosata, la genunchi si la coate de asemenea. Pielea de pe fata se apara de vant si soare prin secretie de sebum. O secretie ceva mai scazuta se intalneste pe spate si decolteu.

Secretia de sebum este controlata partial si de niste derivati care se formeaza in corp din hormonii sexuali. Deja stim ca la pubertate incep sa se produca hormoni sexuali si ca organismul uneori se adapteaza mai greu la actiunea lor. Astfel, pana se regleaza toate mecanismele, hormonii sexuali pot avea si efecte neplacute. Unul dintre ele este secretia in exces de sebum.

Tipul tenului difera de la o persoana la alta si este mostenit genetic. Unele tipuri de piele sunt mai predispuse pentru a retine sebumul in pori si pentru a se inflama. In grasimea din pori creste o anume bacterie care se poate inmulti in exces. Asa apar cosurile. Deci cosul este infectia si inflamatia unui por in care s-a acumulat sebum si in care s-a dezvoltat acea bacterie.

Cum tratam cosurile?

Cea mai buna idee este sa vizitam un dermatolog. Exista in farmacii solutii cu antibiotice si tot felul de creme care pot vindeca pielea. Este bine sa le folosim la recomandarea medicului.

Igiena tenului se face cu masura. Un exfoliant crema (nu gel care face spuma) de 2 ori pe saptamana, lotiune de fata fara alcool, batoane colorate anti-imperfectiuni. Tenul se spala cu apa racoroasa spre rece, fara sapun si fara geluri de curatare. Apa rece are efect antiinflamator.

Sapunul sau gelurile de curatare sunt prea agresive, ele degreseaza tenul care va simti nevoia de a secreta mai multa grasime pentru a-si reface protectia. Deci au efect invers.

Un efect benefic are ceaiul de musetel racit. Dupa spalarea tenului cu apa si lotiune fara alcool, se poate sterge cu un tampon imbibat in ceai de musetel rece, apoi se aplica tratamentul recomandat de medic.

Ce sa nu facem!

Nu e voie sa spalam si sa degresam tenul in exces. Pielea va produce si mai mult sebum. E interzisa folosirea de alcool sanitar sau de bicarbonat. Ele agreseaza foarte mult pielea si, am scris la inceput cum reactioneaza pielea la stres: secreta sebum. Nu trebuie sa folosim tratamentul mai mult decat este recomandat pentru ca, de asemenea, poate avea efecte negative.

Cand te uiti la cosuri cel mai greu lucru din lume este sa nu le ciupesti! Solutia este simpla, uita de ele, nu le privi, nu le studia si nu le baga in seama. Ciupitul sau storsul cosurilor accentueaza foarte mult inflamatia care se extinde la porii din jur. Cosurile se inmultesc daca le storci.

Daca esti prea preocupat de cosuri esti tentat sa stai toata ziua cu mainile pe fata. Acesta este un mare stres mecanic pentru ten ceea ce inseamna ca din nou el va secreta foarte mult sebum. Deci nu e bine. De multe ori faptul ca le lasi in pace este cel mai bun tratament si cu siguranta ajuta tratamentului recomandat de medic.

Un sfat important!

Suntem intr-adevar tentati sa dam cosurilor prea multa atentie si sa credem ca ele ne distrug imaginea. Ignora cosurile si nu uita cine esti tu cu adevarat.

Cosurile sunt niste bubitze ale pielii, nu ale personalitatii noastre. Nu ne pierdem nici farmecul, nici inteligenta, nici umorul cand apar ele. Oricum, cine te ocoleste pentru ca ai cosuri, nu te cunoaste si nu te merita cu adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna
cosurile pot sa fie pe baza hormonala, genetica, stres, igiena ect...
Un medic dermatolog poate da un diagnostic/tratament coresunzator tipului de problema.
O zi buna.

Întrebări similare