| denisdumbrava a întrebat:

Daca ma puteti ajuta am un ochi vanat stiti ceva leacuri sau plante care te ajuta sa-ti treaca vineteala mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Capsuinkaadulcicaa a răspuns:

Tratament ochi invinetit.
Vindecarea unui ochi invinetit se produce in aproximativ o saptamana. Drumul spre vindecare se urmareste prin culorile ochiului (violet, albastrui, verzui, galbui, etc).

In trecut, pentru un ochi invinetit s-au incercat tot felul de tratamente: de la lipitori si pana la acele comprese cu carne cruda.

Iata ce va recomandam noi, in principal pentru stoparea umflaturiibig griniminuarea umflaturii si constrictia vaselor sanguine (care reduc acumularea de sange) poate fi realizata prin aplicarea de gheata. In primele 2 zile, aplicati gheata cate 10 minute tot la doua ore.
Un remediu naturist pentru vanatai este patrunjelul. Aceasta planta are proprietati importante, precum cele antiinflamatorii si anestezice. Combinati patrunjelul cu gheata (care scade umflatura) in cantitati de 2 legaturi de patrunjel cu 2 linguri cu apa. Acest compus trebuie apoi trecut prin blender. Compozitia obtinuta va fi pusa la congelator in recipiente pentru cubulete de gheata. Puneti aceste cuburi obtinute intr-o panza si aplicati-le pe ochi timp de un sfert de ora.
Fitoterapie: florile de arnica, bromelaina sunt folosita ca remedii pentru vanatai. In magazinele specializate gasiti aceste produse. Cititi eticheta.
Remediu naturist: galbenele, tincura de stejar, hamamelisul. Folositi tincturi obtinute din aceste plante. Tinctura amestecati-o cu apa in raport de 1 la 5. Aplicati compozitia obtinuta, folosind un tampon de vata, pe ochi.
Daca ochiul este invinetit, aveti rabdare! Niciun tratament nu poate remedia vanataia repede.
Nu luati aspirina, pentru ca e daunatoare in caz de vanatai. Actiunea aspirinei este de a impiedica coagularea sangelui si astfel oprirea sangerarii in cazul dvs va fi mai grea de realizat. Alternativ la aspirina, poate fi paracetamolul care atenueaza durerea.
Prezentati-va la medic daca:

Aveti durere la nivelul ochiului;
Aveti sensibilitate la lumina;
Vederea dvs este dubla sau incetosata;
In campul vizual plutesc obiecte;
Un ochi nu il puteti misca la fel de complet ca pe celalalt;
Un ochi este iesit din orbita mai mult decat celalalt;
Pupilele difera una de alta ca marime sau forma;
In albul ochiului sau pe iris a aparut sange;
Pleoapa este taiata sau sfasiata;
In ochi exista un corp strain. scuze dar e luat de pe net articolulbig grin dar daca te-am ajutat poti sa-mi dai funditabig grin

3 răspunsuri:
| anonim789 a răspuns:

Stiu eu un remediu, poti da o ceapa prin razatoare si o pui in bumbac sau o bucata de material apoi o schimbi in permanenta eu cu ceapa mi-am sos multe vanatai, ai in incredere in mine, si trebuie so vindeci daca nu ea se duce la os si la batranete iti va cauza probleme p/u k de la sine nu se vindeca.Succes! P.S.trebuie so tii mult, ba chiar o poti lasa peste noapte pana iti trece.

| denisdumbrava explică (pentru anonim789):

Da dar la ochi creca ce usturime trebuie sa ai de la ceapa nu?