O femeie nulipara (care nu a avut niciodata o sarcina pe care s-o poarte) are risc crescut de anumite cancere (col si san, de exemplu). O femeie care nu si-a inceput viata sexuala are aceleasi riscuri.
Sunt si anumite riscuri care se diminua mult daca nu ai viata sexuala, de exemplu riscul sa iei hiv sau sifilis... Riscul ramane, dar e mult mai mic.
In rest cu corpul ei nu se intampla nimic, e vorba doar de riscuri.
Nu inteleg, de ce ar avea risc de cancer la col si san daca n-ar avea o sarcina sau nu si-a inceput viata sexuala?
Asa spun cei care au facut studii pe chestia asta, nu eu. Corpul femeii e facut (de mama natura) sa aiba sarcini si sa nasca. In fiecare luna se produce o necroza si hemoragie in corpul femeii, pentru ca nu a "reusit" sa aiba o sarcina (i.e. ciclul menstural). As merge pana in a spune ca doar cand poarta o sarcina corpul femeii e in echilibru (in special hormonal), in rest e putin dereglat.
In sarcina si dupa sarcina exista niste schimbari, niste hormoni protectivi si altele... Iar la san, faptul ca produc lapte si femeia alapteaza iar e un factor protectiv impotriva cancerului de san. O femeie care nu a alaptat niciodata are un risc mai mare de a dezvolta cancer de san chiar daca are copii decat o femeie care a alaptat. Mecanismele exacte nu stiu sa ti le spun, insa informatia asta are logica daca stai sa o digeri putin.
Nu se intampla nimic. Sunt destule femei care aleg sa traiasca asa sau devin calugarite.
Intrebarea este cam ciudata, mai greu ramane o tanti insarcinata fara asi incepe viata sexuala, nu crezi?
E obligatoriu sa ramana insarcinata? Si in intrebare spune: daca nu naste. Pentru ce atunci, sarcina?
Tu ai citit atent intrebarea?
Apoi ce-am raspuns eu?
Ai macar 9 ani?!
Dnu Vinsieu, putin respect...
Macar ai facut ce-am spus?
In intrebare dnu Nicu a folosit cuvintele "nastere si nici viata sexuala" si eu ce am raspuns a folost legat numai de acel "si nici"...
Putina ta atentie la detalii lasa de dorit.
Te rog frumos ca data viitoare sa fi mai atent!
Dar o femeie virgina care a ramas insarcinata cu un porumbel? iti suna cunoscut? Maria?)
CuriosEL întreabă:
anoooonimm77 întreabă: