anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se intampla ceva cu corpul unei femei daca ea nu naste niciodata si nici nu isi incepe viata sexuala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

O femeie nulipara (care nu a avut niciodata o sarcina pe care s-o poarte) are risc crescut de anumite cancere (col si san, de exemplu). O femeie care nu si-a inceput viata sexuala are aceleasi riscuri.
Sunt si anumite riscuri care se diminua mult daca nu ai viata sexuala, de exemplu riscul sa iei hiv sau sifilis... Riscul ramane, dar e mult mai mic.
In rest cu corpul ei nu se intampla nimic, e vorba doar de riscuri.

| Adry05 a răspuns (pentru CuriousStuff):

Nu inteleg, de ce ar avea risc de cancer la col si san daca n-ar avea o sarcina sau nu si-a inceput viata sexuala?

| CuriousStuff a răspuns (pentru Adry05):

Asa spun cei care au facut studii pe chestia asta, nu eu. Corpul femeii e facut (de mama natura) sa aiba sarcini si sa nasca. In fiecare luna se produce o necroza si hemoragie in corpul femeii, pentru ca nu a "reusit" sa aiba o sarcina (i.e. ciclul menstural). As merge pana in a spune ca doar cand poarta o sarcina corpul femeii e in echilibru (in special hormonal), in rest e putin dereglat.
In sarcina si dupa sarcina exista niste schimbari, niste hormoni protectivi si altele... Iar la san, faptul ca produc lapte si femeia alapteaza iar e un factor protectiv impotriva cancerului de san. O femeie care nu a alaptat niciodata are un risc mai mare de a dezvolta cancer de san chiar daca are copii decat o femeie care a alaptat. Mecanismele exacte nu stiu sa ti le spun, insa informatia asta are logica daca stai sa o digeri putin.

10 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Nu se intampla nimic. Sunt destule femei care aleg sa traiasca asa sau devin calugarite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intrebarea este cam ciudata, mai greu ramane o tanti insarcinata fara asi incepe viata sexuala, nu crezi?

| Vinsieu a răspuns (pentru anonim_4396):

E obligatoriu sa ramana insarcinata? Si in intrebare spune: daca nu naste. Pentru ce atunci, sarcina?

| anonim_4396 explică (pentru Vinsieu):

Tu ai citit atent intrebarea?
Apoi ce-am raspuns eu?

| Vinsieu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai macar 9 ani?!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dnu Vinsieu, putin respect...
Macar ai facut ce-am spus?
In intrebare dnu Nicu a folosit cuvintele "nastere si nici viata sexuala" si eu ce am raspuns a folost legat numai de acel "si nici"...
Putina ta atentie la detalii lasa de dorit.
Te rog frumos ca data viitoare sa fi mai atent!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da. Daca nu naste nu se intampla nimic dar daca nu va avea deloc activitate sexuala o sa aiba problem psihice serioase.

| Neverrrrrr a răspuns:

Dar o femeie virgina care a ramas insarcinata cu un porumbel? iti suna cunoscut? Maria?rolling on the floor)