Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o Coca-Cola:
- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- >60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- >60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- >60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.
Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.
P. S.: Nu Coca-Cola in sine e dusmanul aici. Este vorba de combinatia dinamica dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, iar acestea se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata.
Iti intoxici organismul cu cofeina, zahar in exces, ti se vor caria dintii. Coca Cola este cea mai nociva bautura carbogazoasa, renunta la ea!
Da, in scurt timp va incepe sa te doara stomacul.Nici somnul tau nu va fi prea linistit pentru ca aceasta bautura iti produce o stare de agitatie permanenta.Probabil ca esti mai irascibila si nervoasa tot timpul. Cel mai mult insa va avea de suferit stomacul si ficatul care or sa dea semne ca ceva nu e in regula.Incearca sa reduci coca-cola si sa bei mai multa apa plata sau sucuri naturale facute in casa.
Da.Risti sa suferi de boli de inima, sa ai prea multa energie, multe insomnii si multe alte efecte daunatoarea.Coca Cola este unul dintre cele mai daunatoare bauturi existente vreodata.Incearca sa bei si apa si daca nu poti sta fara suc, totusi cumpara un suc fara acid, mai bun.
Buna! Asa se spune si se stie ca orice fel de sucuri, mai ales cele carbogazoase dauneaza mult organismului uman! In primul rand, distruge dintii+le da si o culoare galbui-maronie, inestetica, in timp, apoi la nivel digestiv iar probleme, crescand aciditatea gastrica, care mai departe determina alte probleme si apoi mai sensibilizeaza si ficatul si mai are si un efect excitant asupra sistemului nervos, dand stari de nervozitate si insomnii, deci nu e prea bine. Daca ti-e foarte greu sa renunti asa deodata, fa-o progresiv, fa-ti 2 litri de ceai bun(sunatoare, musetel, tei) si inlocuieste cantitatea de cola cu ceai sau apa plata de preferat, pana ajungi sa reduci cat se poate de mult acea licoare maronie, sa ajungi sa bei un pahar de cola pe zi, apoi un pahar la 3 zile, apoi un pahar pe saptamana si incet incet o sa vezi ce bine te simti cand nu bei cola! Mult succes!
Pentru @Abh: fanta este mai periculoasa decat coca-cola... asa am citit pe net de cateva luni nu am mai pus gura pe fanta
Buna! Eu am fost dependenta de chipsuri si de cola. Nu consumam niciodata apa, ci aproximativ 1-2 L cola/zi...In afara de faptul ca m-am ingrasat foarte mult nu mi s-a intamplat nimic.Bine, dar presupun ca stomacul meu era distrus
Incearca sa renunti...nu-ti face bine deloc!
Hugs!
Ai reușit sa slăbești când te_ai lăsat de cola? și eu am problema ăsta beau 2 litri pe zi și m-am ingrasat și încerc sa îmi dau seama dacă e din cauza la cola pentru ca mănânc foarte puțin și nu mănânc deloc dulciuri nu îmi plac dar totuși m-am ingrasat
Pai cola distruge dintii, da dependenta, favorizeaza aparitia ulcerului, produce tremur al membrelor, nervozitate deci o groaza de tulburari, apa nu produce nici una dintre ele, poti s-o bei fara probleme!
Păi nu e un caz singular și vărul meu prefera sucul în loc de apa dar a avut probleme de sanatate, a cheltuit multi bani la medici și acum nu mai bea suc nici la petreceri, are paranoia, dar dupa un control amănunțit dacă faci asta de mult timp nici tu nu cred că o sa ieși fără tratament sau avertizări.
Încearcă apă plată în loc de suc Sau cateodată slab mineralizată.
Have a nice day.
Coca-cola este periculuasa din punct de vedere al compozitiei iar excesul nu-ti face bine la organism.Ca apa nu este nimic mai natural.Incearca sa bei altceva mai bun.
Pai daca bei mult nu o sa fie bine iata de ce: "Coca-Cola are un nivel al pH-ului de 3-4, foarte acid. Acest fapt este datorat, în mare parte, acidului fosforic (H3PO4), care este de asemenea responsabil pentru producerea dependenţei."
O vecina de-a mea pe la 15-16 ani, a inceput sa nu mai cresca. a dus-o mama-sa la un doctor si acel doctor i-a spus sa renunte complet la coca-cola si la dulciuri. ea era singura fata la parinti si dezmierdata familiei.si i-au bagat si parintii, bunicile si matusile de toate si pe gura si pe fund toata ziua numai dulciuri si celebrul coca-cola.si toate atea... i-au afectat ficatul.si e mica si acum. 1, 60m daca are, e slaba.si are 20 de ani.parintii sunt inalti.
Sa sti ca nu e chiar asa de bine, Cola pe langa faptul ca are cotinut mare de zahar are o aciditate extrem de mare ceea ce iti provoaca gaze stomacale dar nu e tot, a fost o data un reportaj despre Cola unde se spunea ca au pus o bucata de ficat in cola si a doua zi au gasit ficatul in curs de descompunere, cam asa se intampla si cu ficatul nostru daca facem excess de cola si in plus are fosrte multe calori si mai exista o posibilitate sa ne balonam daca bem in excess dar un pahar la 2 zile merge.
Uite aici un articol cu efectul coca cola - https://bogdantudose.com/uite-ce-poti-pati-daca-bei-coca-cola-in-exces
Doar iti distrugi stomacul, faci pietre la rinichi, iti suprasoliciti pancreasul cu ''tone'' de zahar. In rest ...nu are rost sa-ti mai spun...
Andrya1999 întreabă: