anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se mai poate face decalotarea penisului sau circumcizie la un barbat de 35 de ani? Atunci cand este in erectie ramane acea pielita peste cap sau poate nu e rupta ata. Lamuriti-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca barbatul are fimoza, se poate trata la orice varsta (de exemplu diabeticii fac fimoza la batranete)

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Cum se trateaza fimoza si ce consecinte are ca netratata?

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Fimoza la adult se trateaza chirurgical (decalotare sau circumcizie). o fimoza netratata impiedica complet viata sexuala si determina infectii repetate care in timp pot duce la complicatii in amonte (vezica, prostata sau rinichi). In plus, o fimoza impiedica igiena personala, ceea ce este o problema reala (barbatul va avea mereu smegma captiva in santul balano-preputial, nu se va putea spala si va mirosi continuu urat). Practic poate ajunge sa nu poata iesi din casa.

| alessia5158 a răspuns:

Contrar raspunsurilor primite privitoare la circumcizie, NU exista o limita de varsta in ceea ce priveste supunerea individului unei circumcizii.
Daca nu este asociata unor practici religioase, circumcizia la adult poate fi facuta din motive terapeutice(pentru corectarea unui defect functional la nivelul penisului).
Circumcizie inseamna indepartarea partiala sau totala prin excizie(taiere) a portiunii de piele retractabila care acopera capul penisului.
Excizia(taierea) frenului (in limbaj curent "ata") poate fi realizata ca procedura individuala, separat de circumcizie, dar tot din motive medical-terapeutice.
In situatia in care, din motive medical-terapeutice, se impune realizarea concomitenta atat a circumciziei cat si a exciziei frenului, rezultatul va fi descoperirea completa si permanenta a glandului.

In concluzie, barbatul respectiv trebuie sa mearga la un medic, specialist in urologie, pentru consult si indicatii terapeutice.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci nu stiu ce sa cred? Din punct de vedere sexual nu sunt probleme, se pare ca nu are nici cu urinarea deasa sau alte dureri. Oare este vorba de o anomalie sau fimoza, cum spunea cineva aici?! Am incercat sa gasesc o poza asemanatoare http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Phimosis.jpg

Răspuns utilizator avertizat
| CalinBerindean a răspuns:

Nu prea cred caci circumcizia se face la varste mici.