| Andreeaioan115 a întrebat:

Se mai vindecă neuropatia periferică?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Indiferent cate intrebari legate de sanatate pui pe aici (extrem de multe, observ), din pacate, nu cred ca vei gasi raspuns.

| StoicAnalysis a răspuns:

Din ce am citit, si din ce am dedus eu logic, odata ce nervii tai periferici sunt in stare vegetativa sau lezati cumva, nu mai pot fi vindecati ca inainte. Se pot ameliora simptomele, dar vindecarea e aproape imposibila. Nervii nu se pot regenera ca alte celule din corp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mama are polineuropatie periferică, cauzată de diabet. Nu se vindecă, dar poate fi ținută sub control, prin mișcare în mod regulat, regim alimentar corespunzător și tratament, care de obicei constă în pastile cu vitamina B1 (și B6). În unele cazuri se prescrie și B12.

| Andreeaioan115 explică (pentru anonim_4396):

Dar mersul își revine la normal?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Depinde cât a fost de afectat. Mama, având diabet, a urmărit cu atenție simptomele și l-a depistat repede. Nu simte vârfurile degetelor de la picioare, îi sunt așa, ca amorțite, opărite. Dar măcar nu progresează boala cu tratamentul ăsta. Ea are probleme și la mușchi: i se strâng mușchii la efort ca la crampele musculare, așa că merge 10 metri, face pauză și tot așa. Asta nu ține de nervi, a primit tratament cu magneziu, dar nu pare să ajute prea mult. Partea bună e că nici mai rău nu e, deocamdată.

| Andreeaioan115 explică (pentru anonim_4396):

Da dar eu am 21 de ani, cum pot avea așa ceva?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Sunt multe cauze, dar depind de istoricul tău personal. Dacă mergi la un neurolog, îți va cere anumite analize, îți va face istoricul familial și cu toate informațiile adunate te va putea ajuta. Orice nelămuriri ai, întreabă-l. Doar el te poate ajuta cel mai bine.