| mrrRobert a întrebat:

Se poate face educația fizică la școală dacă am splenomegalie?
Doctorul gastroenterolog mi-a spus faptul că pot face sport dar sa nu obosesc foarte tare iar medicul de familie mi-a înmânat o scutire pentru educație fizică, recomandându-mi să fac sport acasă dar mai ușor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Eu stiam ca la educatie fizica nu e chiar asa mare solicitarea/efortul.Cand vine vorba de alergat la proba de rezistenta sau chestii din astea, poti sta pe banca, insa incalzirea sau alergarea in pas usor cred ca nu te vor afecta negativ.Tu stii cel mai bine cat de repede obosesti, eu doar presupun.S-ar putea ca profesorul/profesoara de sport sa iti ceara oricum sa fii present acolo la ore, in echipament, chiar daca ai scutire.Cel putin asa am observat eu cand eram inca la scoala, dar nu e exclus ca in prezent lucrurile sa decurga altfel.

Ar fi trebuit sa il intrebi pe medicul de familie ce inseamna mai exact sport usor.

| newaccountbye a răspuns:

Este important să asculți sfaturile medicilor tăi și să nu depășești limita recomandată pentru activitatea fizică. Dacă medicul tău de familie ți-a eliberat o scutire pentru educația fizică, este important să o respecți pentru a-ți proteja sănătatea. Poți încerca să faci exerciții ușoare acasă și să eviți activitățile care ar putea să-ți pună sănătatea în pericol. Este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe orice nouă activitate fizică pentru a te asigura că este sigură pentru tine.