| Florazul15 a întrebat:

Se poate face hemoragie internă de la o lovitură în stomac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In stomac nu, doar daca te-a lovit in ficat, splina sau pancreas.

| nukeyly a răspuns:

Orice lovitura suficient de puternica sa sparga vase de sange in interor duce la hemoragie internă, care netratata duce la complicatii rapide si chiar la Final Destination (2000). O radiografie la medic zice clar tot.

Final Destination 2: Highway Crash (2003)
https://www.youtube.com/watch?v=w4sNrd5N4fc

| RoxanaIoana108 a răspuns:

Buna! Depinde cat de mare a fost impactul loviturii...Automat, lovitura va fi acompaniata de dureri, însă daca durerile persista, de preferat sa faci o vizita de urgență.

Ai grijă de tine si multă sănătate!winking

| Florazul15 explică (pentru RoxanaIoana108):

M-am durut după lovitura, după care mi-a trecut iar acum mă doare iar dar nu știu dacă e din cauza loviturii

| ZappyTv69 a răspuns:

Da.

Din cate vad, tu te-ai lovit cu mâna. Poate durea un timp, poate chiar câteva ore. Hemoragia internă se produce când se sparg vasele de sânge din interior. Dacă nu ți-ai dat un pumn de esti la pământ esti Safe!

Acum serios, nu este cazul. Este normal sa te doara după, cel mai probabil s-au spart vasele de sânge de la nivelul pielii, acelea superficiale, provocând o vânătaie.

Dacă nu, este din cauza ca mușchii tai au simțit o mișcare bruscă, incomodă și se contractă brusc. Până la urmă este un impact!

Băi calde, masaj, și poate iti trece.

Dacă durerile sunt acute, fugi la medic. Nu spun sa fugi la urgență pentru o vânătaie, dar nu sta acasa daca e rău.

Până la urmă, nu strică o vizită "degeaba".happy

| NeaNicu78 a răspuns:

Cel mai bine consulți un medic și îi explici problema iar el îți va da un răspuns la întrebarea ta, sănătate și vise împlinite

| alexini56 a răspuns:

Se poate. Depinde și cu ce ai fi fost lovit sau cât de tare. Dacă implică dureri ar fi mai bine să consulți un medic care se pricepe mai bine.

| Florazul15 explică (pentru alexini56):

Cu mâna din greșeală