| PringAloe a întrebat:

Se poate intampla ceva daca mananc in fiecare dimineata 2 oua omleta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
28 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

N-aș recomanda ouă zilnic... sunt prea bogate în colesterol. Maxim la 2 zile. și mai preferabil ar fi fierte, sau măcar mai alternează

| RAY a răspuns:

Chiar am citit un studiu un ou timp de un an, nu s-a intamplat nimic, din contra e o mancare tine de foame iar oule sunt bogate in tot ce are nevoie organismul tau, desi nu iti fa griji, lasa povestile cu grasimea e rea gata murim, moartea fiind si ia inevitabila desi e absurd sa fugi de ia in fine

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5331520/

Ouăle conțin proteine ​​de înaltă calitate, vitamine, minerale și antioxidanți, cu toate acestea, consumul regulat este încă întâlnit cu incertitudine. Prin urmare, scopul acestui studiu a fost de a compara efectele consumului a două ouă pe zi sau a unui mic dejun cu ovăz sănătos pentru inimă pe biomarkerii de boli cardiovasculare (BCV) și măsurile de sațietate la o populație tânără și sănătoasă. Cincizeci de subiecți au participat la o intervenție clinică crossover randomizată; subiecților au fost alocați la întâmplare să consume fie două ouă, fie un pachet de făină de ovăz pe zi pentru micul dejun timp de patru săptămâni. După o perioadă de spălare de trei săptămâni, participanții au fost alocați la micul dejun alternativ. Probele de sânge de post au fost colectate la sfârșitul fiecărei perioade de intervenție pentru a evalua lipidele plasmatice și ghrelinul plasmatic. Subiecții au completat scalele analogice vizuale (VAS) concomitent cu înregistrările dietetice pentru a evalua sațietatea și foamea. Alături de o creștere a aportului de colesterol, au existat creșteri semnificative ale colesterolului de lipoproteină de densitate joasă (LDL) și a colesterolului de lipoproteină de înaltă densitate (HDL) după perioada de consum a ouălor (p

| RAY a răspuns (pentru RAY):

În ciuda eliminării recente a nivelului alimentar de colesterol [ 30 ], consumul obișnuit de ouă rămâne controversat și înțeles greșit de publicul larg. Prin urmare, scopul acestui studiu a fost să stabilească dacă un mic dejun pe bază de ou, comparativ cu un mic dejun certificat sănătos de inimă de ovăz ar crește biomarkerii asociați cu riscul de BCV și ar afecta apetitul la o populație tânără și sănătoasă. Deși a existat o creștere atât a LDL-C cât și a HDL-C, am constatat că consumul a două ouă pe zi, comparativ cu un mic dejun cu ovăz nu a crescut raportul LDL-C / HDL-C, în timp ce s-a mărit sățietatea măsurată prin post. ghrelină plasmatică și VAS.

Impactul colesterolului alimentar asupra lipidelor plasmatice variază de la indivizi, posibil datorită variațiilor în reglarea feedbackului negativ al producției endogene de colesterol ca răspuns la aportul de colesterol [ 31 ]. În acest studiu, consumul a două ouă pe zi a crescut nivelul TC, ceea ce corespunde aportului crescut de colesterol dietetic în comparație cu făina de ovăz. În special, creșterile TC determinate de ou sunt legate de creșteri concomitente atât în ​​LDL-C cât și în HDL-C, care a fost observată în studiile anterioare ale ouălor [ 12, 32, 33]. Menținerea raportului LDL-C / HDL-C, un model acceptat de predicție a CVD, nu are impact asupra riscului de BCV, care, spre deosebire de studiile epidemiologice anterioare care au asociat consumul de ouă doar cu LDL-C crescut, au extrapolat aceste date la un risc crescut de BCV cu aport de ouă [ 34 ].

Această creștere concomitentă a HDL-C poate fi sugestivă pentru îmbunătățirea transportului invers al colesterolului (RCT), deoarece este indică eliminarea din țesuturi a unor cantități mai mari de colesterol [ 35 ]. Se consideră ipoteză că fosfolipidele provenite din ouă sunt implicate în această modulare a RCT prin impactul asupra dimensiunii și funcției HDL, precum și prin expresia receptorilor de absorbție hepatică HDL [ 36 ]. Într-un studiu clinic uman, efluxul de colesterol ex vivo, primul pas critic al RCT, s-a dovedit a fi crescut după consumul de ouă [ 37 ]. Două meta-analize mari nu au raportat nicio asociere între consumul regulat de ouă și riscul de BCV, infarct miocardic sau accident vascular cerebral în populația generală [ 38, 39]. Astfel, deși nivelurile TC, LDL-C și HDL-C au fost crescute în urma consumului de ouă, mecanismele de reglementare pot fi compensate pentru colesterolul alimentar adăugat și biomarkerii riscului de BCV au rămas neschimbați în această populație.

Rezultatele noastre au raportat creșterea consumului de proteine ​​și grăsimi pe parcursul zilei, fără niciun impact asupra consumului total de energie sau modificării greutății corporale în urma consumului a două ouă la micul dejun. S-a constatat că dietele bogate în proteine ​​sporesc cheltuielile cu energia și favorizează un echilibru energetic negativ [ 17]. Într-un studiu efectuat la indivizi sănătoși care au consumat diete cu conținut redus de proteine ​​sau cu un conținut ridicat de proteine, cu un consum susținut de carbohidrați (50%), cercetătorii au descoperit o scădere a apetitului și a aportului caloric cu aportul ridicat de proteine. În studiul nostru, s-a observat o scădere a foamei și o creștere a plinătății între săptămânile 3 și 4 ale dietei izocalorice bogate în proteine; cu toate acestea, a fost menținută o scădere a aportului caloric pentru piciorul cu proteine ​​înalte de libitum al studiului. Aceasta s-a corelat cu creșterea ghrelinei plasmatice în timp. Deși acest studiu nu a redus cantitatea de carbohidrați din dietă, am găsit rezultate similare unei diete bogate în proteine, cu un aport redus de carbohidrați [ 18 ]. Sarcina glicemică este o măsură precisă a gradului în care alimentele care conțin carbohidrați vor afecta nivelurile de glucoză în plasmă [ 40]. Reducerile încărcării glicemice au fost anterior asociate cu dietele cu carbohidrați și consumul de ouă [ 41 ]. Reducerea carbohidraților în urma consumului de ouă este cauza probabilă a reducerii încărcării glicemice, care a fost implicată în controlul metabolismului glucidic și al lipidelor [ 42 ].

Proteina crește sațietatea și astfel poate explica scăderea nivelului de ghrelin. Într-un studiu care a investigat efectul aportului de proteine ​​asupra concentrației plasmatice de ghrelin, a existat o reducere semnificativă a ghrelinei de-a lungul timpului când s-au consumat diete cu proteine ​​mai mari în comparație cu dietele cu carbohidrați [ 18 ]. Un studiu efectuat la copii și adolescenți a evaluat sațietatea la ora prânzului, după un mic dejun cu ou sau bagel [ 43]. Nu a existat diferențe semnificative în ceea ce privește aportul alimentar la ora prânzului în niciun grup, conform analizei aportului dietetic și VAS. Cu toate acestea, peptida YY (PYY) a fost crescută în urma consumului de ouă, ceea ce sugerează și o sațietate crescută. Această creștere a fost observată deseori după consumul de alimente mai ridicat în proteine ​​și grăsimi. Autorii au atribuit lipsa de corelație între consumul alimentar și nivelul de ghrelin capacității copiilor de a autoregla aportul alimentar mai bine decât adolescenții și adulții [ 44 ]. În schimb, un studiu care a investigat impactul aportului de macronutrienți asupra nivelurilor de cortizol, care stimulează aportul alimentar, a constatat că nivelurile scăzute de-a lungul zilei după aportul de proteine ​​și grăsimi în comparație cu carbohidrații [ 45]. În egală măsură, aportul de carbohidrați pentru micul dejun a provocat o creștere a concentrației de cortizol, care poate fi legată de senzații crescute de foame pe parcursul zilei. Consumul de alimente confortabile, bogate în zahăr, este propus să provoace stres care crește în continuare concentrațiile de cortizol pe parcursul zilei [ 45 ]. Ghrelin este reglat în jos în echilibru energetic pozitiv și reglat în echilibru energetic negativ, la persoanele cu greutate sănătoasă [ 46 ]. Tschop și colab. [ 43, 47] a raportat, de asemenea, o corelație negativă între ghrelinul de post și procentul de grăsime corporală. În studiul nostru, am găsit rezultate similare, la acei indivizi cu IMC mai mare având cea mai mică creieră plasmatică. Acest lucru poate fi atribuit unui mecanism de feedback negativ, în care organismul încearcă să mențină homeostazia echilibrului energetic și reglarea hrănirii [ 48 ].

În urma consumului de ou, am observat, de asemenea, scăderea ghrelinei circulante. Aceasta poate fi legată de aportul crescut de proteine ​​ca urmare a aportului de ouă. Proteina de ouă are cea mai mare valoare biologică a oricărei alte proteine ​​la un nivel de 88-95 / 100, ceea ce indică prezența tuturor aminoacizilor, atât dispensabili cât și indispensabili. Proteinele cu valoare biologică ridicată au fost sugerate să întârzie golirea gastrică și să aibă un efect mai puternic asupra scăderii concentrațiilor de ghrelin post-prandiale [ 24 ]. Ghrelin urmează, de asemenea, un model diurn, scufundându-se în jurul orei 14:00 și crește constant pe măsură ce noaptea continuă, ceea ce poate fi implicat în foamea la trezire [ 47]. De la compararea rezultatelor noastre, în care am observat scăderea ghrelinei plasmatice și o satisfacție crescută la ora de prânz cu consumul de ouă, putem ipoteza că ouăle joacă un rol pe termen lung în sațietate. Într-un studiu care a investigat efectul aportului de proteine ​​asupra concentrațiilor plasmatice de ghrelin, a existat o reducere semnificativă a ghrelinei de-a lungul timpului când s-au consumat diete cu proteine ​​mai mari în comparație cu dietele cu carbohidrați [ 49 ]. Acest lucru se poate datora efectelor satioase ale proteinelor și impactului digestiei ușoare. În cazul consumului de ouă, valoarea biologică ridicată ajută la digestibilitate și la o satisfacție îmbunătățită la ora mesei în comparație cu micul dejun de ovăz [ 50 ].

Există mai multe limitări ale acestui studiu, inclusiv utilizarea alimentelor întregi pentru intervenție, ceea ce nu permite participanților să fie orbiți de micul dejun specific. Cu toate acestea, orice părtinire asupra alimentelor consumate a fost eliminată, deoarece nu au fost partajate așteptările datelor cu participanții. O altă limitare ar fi măsurarea ghrelinului, care a fost evaluată înainte de a consuma doar micul dejun. Evaluarea post-prandială a ghrelinei ar fi consolidat rezultatele găsite prin analiza VAS. În timp ce pofta de mâncare a fost afectată în urma consumului de ouă, nu s-au observat diferențe de aport energetic. Aceasta poate fi considerată o limitare, deoarece deși sațietatea a fost îmbunătățită, acest lucru nu poate fi considerat un tratament eficient pentru pierderea în greutate. Au fost, de asemenea, câteva puncte forte ale acestui studiu, inclusiv utilizarea alimentelor întregi, deoarece rezultatele pot fi ușor extrapolate către populația generală, deoarece aceste alimente sunt consumate în mod normal pentru micul dejun. Evaluarea sățietății prin VAS și măsurarea plasmatică a ghrelinului au fost, de asemenea, punctele forte ale acestui studiu în evaluarea și corelarea foamei și a dorinței de a mânca pe parcursul zilei.

Aportul de două ouă pe zi, comparativ cu un mic dejun din fulgi de ovăz, a promovat o schimbare a modelelor alimentare, nu a condus la o creștere a biomarkerilor asociați cu BCV și a dus la măsuri subiective și obiective de sațietate într-o populație sănătoasă. Rezultatele studiului sunt importante pentru confirmarea ouălor ca alimente obișnuite sănătoase pentru micul dejun, cu beneficii suplimentare de sațietate crescută pe parcursul zilei.

| Alverto a răspuns (pentru RAY):

: ))) Frate ai scris un roman întreg

| RAY a răspuns (pentru Alverto):

Si mai pot, daca vreti va caut orice vreti despre orice

| Alverto a răspuns (pentru RAY):

Să înțeleg că tu mai mereu "copiere-lipire" nu?

| RAY a răspuns (pentru Alverto):

Nu,eu iubesc cunoasterea

| Alverto a răspuns (pentru RAY):

Câți ani ai?

| RAY a răspuns:

Desigur ca nici sa consumi zilnic doua oua dimineata pentru tot restul vieti nu este o idee buna, consumi si tu lapte cu ovaz, fructe, nu doar oua, alimentatie diversa

| Violleta2022 a răspuns:

O sa creasca un pic colesterolul in sange, dar daca este pe o bucata scurta de vreme(de cateva saptamani) nu te va afecta.

| PringAloe explică (pentru Violleta2022):

Buna anastasia, eu initial nu consumam oua dimineata sau mai bine zis nu mancam deloc dimineata pentru ca efectiv nu aveam apetit, de 2 luni de zile fac sala (acasa) in fiecare zi iar dimineata cand ma trezesc imi este foame si am citit si eu pe site-uri de antrenamente, alimentatie etc ca fac binele ouale dimineata deoarece contin proteina, dar am sa inerc sa nu mananc in fiecare dimineata oua, am sa mai schimb in unele dimineti si am sa mananc altceva

| sierra1 a răspuns:

"in fiecare zi" - incompletă formularea ta. fiecare zi a veții, a anului, a săptămânii, până joi (azi fiind duminică)?

neclar - dar greața e clară

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cam mult colesterol. Imediat nu se întâmplă nimic. Dar dacă faci asta timp de 30 de ani, se poate întâmpla câte ceva. Ca să nu se întâmple atunci ceva, mai schimbă. Azi ouă, mâine griș cu lapte, poimâine cereale au iaurt. Au trecut 3 zile, acum poți băga 2 ouă cu o portocală sau un măr.

| Frank51 a răspuns:

Un foarte bun doctor american recomanda 4-5 oua pe zi. S-au facut studii si colesterolul din oua nu influenteaza cu nimic.

| Panamax a răspuns:

Nu o sa -ti mai fie foame cateva ore in fiecare zi dimineata.

| Alverto a răspuns:

Nu, dar recomandat ar fi să mănânci mai multe legume dimineața, fiindcă ouăle au multă grăsime și nu e sănatos
Cu ceva brânza/cașcaval

| PringAloe explică (pentru Alverto):

Am inteles. eu de cam 2 luni de zile am inceput aceasta alimentatie dimineata (ce e drept nu mananc in fiecare dimineata 4 dimineti asa pe saptamana) eu fac si sala si m-am tot uitat pe site-uri, Youtube la persoane care fac sala si cica e bine sa mananci oua dimineata, ovaz etc

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alverto):

Tu sari din lac in put, recomandand ceva tot la fel de rau.
Cascavalul aduce acelasi aport de colesterol in corp, ca si ouale ca si branzeturile grase.

| Alverto a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar asta este recomandat dimineața o cantitate de lactate, ouă și ceva citrice. El a întrebat, dacă este periculos să consume multe omlete pe săptămână (nu ce are NU voie să mănânce) Sau poate mă înșel, și tu ești nutriționist?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depide de activitatea pe care o ai. Daca ai un job unde este multa munca fizica normal ca trebuie sa mananci bine dimineata. Doar nu cari 12 ore la materiale dupa ce ai mancat paine cu pariezel. Precum un cosas ce trebuie sa manance foarte bine daca vrea sa faca treaba.
Daca nu ai activitate te vei ingrasa si iti vei slabi fierea care in cele din urma va face crize si trebuie scoasa. Depinde cate calorii vei arde in acea zi. Lucrezi mult-mananci mult. Lucrezi putin-manaci putin. "Cine nu lucreaza sa nu manance"

| Emazio a răspuns:

Da, sa iti saturi foamea

| fana1vulpitza2000 a răspuns:

Nu are ce sa se intample happy in cel mai rau caz o sa te ingrasi

| RAY a răspuns (pentru fana1vulpitza2000):

Te ingrasa pulsul caloric nu ouale, dar daca esti sanatos ai nevoie de diversitate

| fana1vulpitza2000 a răspuns (pentru RAY):

Mersi oricine mai face greseli mai ales ca eu nu sunt la medicina.

| RAY a răspuns (pentru fana1vulpitza2000):

Nici eu dar cat traim invatam, nici eu nu sunt pro oua zilnic, eu sunt pro diversitate alimentara

| fana1vulpitza2000 a răspuns (pentru RAY):

Si eu happy

| Amy6 a răspuns:

Ceea ce știu eu de la un unchi care a pățit din cauza că manca prea multe ouă, este că a făcut o reacție alergică și l-a durut rău stomacul încât a trebuit să ia medicamente.