Buna.Depinde cand a avut loc operația respectivă.In principiu in primele 3 zile e bine sa se evite.Ai aici un link care te poate ajuta.
https://m.csid.ro/......a-12933492
Mulțumesc! Am fost operată acum o lună
După o lună nu ar mai trebui sa fie nicio problemă, ba chiar poti incepe sa faci din nou efort.Ma mira totusi ca medicul sau cel putin asistentele nu ti-au spus ce trebuie sa faci după, eu urmez o scoala de asistență medicala si întotdeauna dam niște recomandări pacienților.
Păi...mi-au spus la externare că nu trebuie să mănânc prăjeli,grăsimi sau să beau sucuri cu acid si să țin timp de o lună regimul alimentar si dupa, treptat, cate putin, sa incep sa mananc ce vreau, dar totuși...sa evit prajelile, grasimile si acidul.Și, după 2 luni, pot incepe sa fac mișcare
Sucurile cu acid sunt de evitat pentru ca provoacă meteorism(balonare). Prajelile si grăsimile,, cad,, greu ca sa ma exprim mai pe inteles.Cu efortul depinde de cum se vindeca operatia si cat de mare este cicatricea.
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Heii.Am văzut întrebarea ta, va trebui la rândul meu sa fiu operată de apendicită, as vrea sa stiu cum e operatia.Ti-a facut anestezie generala? Daca da, cum au procedatmCate zile se sta in spital? Cum e in primele zile după? Rana de după va fi mare? Ai dureri?
Uff...Păi la mine a fost o mică problemă ca am avut si chist, si a trebuit operație deschisa(tăietură), dar in general operatia e cu laser, si o sa iti faca cateva gauri(nu te speria, ca alea vor trece).Mi-a facut anestezie si m-a adormit.In legatura cu statul la spital, eu am stat 8 zile, pentru ca am avut si peritonita(adica apendicita s-a spart in timpul operatiei ca am stat si nu am mers devreme la spital), dar daca nu ai probleme de astea, si ai mers la spital exact cand ai avut simptomele apendicitei, cred ca 4 zile.De exemplu, o fata care a fost cu mine la spital, a fost operată tot de apendicită iar a 4-a zi a fost externată.Dar, acum depinde si de organism. Dupa primele zile e putin ciudat, ca vei avea perfuzii pentru "hranire" si calmante si antibiotice(tot in perfuzii) primele 2 zile,si vei incepe incet-incet,cu apa,cu supe, piure, iaurt, carne de pui fiartă, paine si tot așa. Mancaruri usoare.Si după, trebuie plimbari multe.
Să nu-ți fie frică de operație.O să fie bine.Roagă-te la Bunul Dumnezeu și vei vedea că totul va fi bine.
Multă sănătate!
Multumesc pentru lămuriri, ieri mi-au venit analizele si doamnă doctor vrea sa ma programeze in circa 8 zile pentru operație, nu mi-a spus decât ca voi primi anestezie generala si nu voi simți nimic, nu mi-a explicat si cum se face.Sincer am teama pentru ca nu am mai primit niciodată anestezie si in special de bisturiu.Mi-a mai spus că va fi o tăietură foarte mica care va lasa o cicatrice mica si ca voi sta circa 5 zile si voi reveni la control.Am inteles ca se face cusatura cu niste ațe care se duc singure. Durerea va fi putin sesizabila deoarece voi primi perfuzii si supozitoare cu calmante.Cam atât mi-a spus. Sper sa fie bine.
Da,o să-ți dea perfuzii cu calmante, antibiotic.O să fie bine! Doamne ajută!
Mersi.O ultima intrebare.Tie ti-a dat anestezie cu injecția sau ti-a pus o mască cu un gaz care te adoarme?
Mi-a dat anestezie cu injecție si ca sa ma adiarma mi-a dat tot o injecție
Redy12 întreabă: