Momentan există doar trei medicamente aprobate de FDA în tratarea dependenţei de alcool. Aceste medicamente nu-ţi vor fi prescrise dacă încâ mai bei deoarece acestea nu te opresc din băut, ci îţi vor fi prescrise doar după te-ai oprit deja din băut şi încerci să stai fără băutură.
Primul medicament care este aprobat este Disulfiram. Scopul acestui medicament este de a-ţi provoca o reacţie negativă atunci când vei bea în timpul tratamentului. Aceasta se întâmplă deoarece Didulfiramul lucrează împotriva alcoolului să aibă o creştere de acetaldehidă/aldehidă acetică (provoacă simptome de mahmureală), care este aproape de 5 sau chiar de 10 ori mai amre decât de obicei. În alte cuvinte, acesta îţi va provoca cea mai urâtă mahmură pe care ai avut-o vreodată.
Dacă vei bea în timp ce iei medecamente vei avea senzaţia de greaţă, durere în piept, durere de cap, confuzie. Totuţi reţine că Disulfuramul nu tratează simptomele de abţinere şi nici nu opreşte pofta.
Al doilea medicament este Naltrexonul, care mai este cunoscut sub denumirea de Revia. Acest medicament reduce dorinţa pentru alcool. Nu este clar cum lucrează pentru a reduce această poftă dar se crede că acest medicament afectează căile din creier unde se găseşte dopamida. De obicei este luată ca o pastilă şi pe o perioadă de 12 săptămâni, pentru a ajuta oamenii care deja s-au consemnat cu ideea de a se opri din băut.
În ultimul rând este Acamprosat sau Campral. Dintre toate medicamentele Campral este cel mai recent care a primit acordul de la FDA, totuşi a fost folosit în Europa de mult. La fel ca Naltrexon nu este clar cum medicamentul acţionează asupra creierului pentru a te ajuta la abţinerea de la băutură. Mulţi doctori cred că restaurează un echlibru chimic de care duceai lipsă din cauza consumului pe termen lung a băuturii. Acest medicament este şi unicul care reduce discomfortul fizic şi emoţional pe care l-ai putea avea imediat după ce renunţi la băut.
Pai daca e grav stadiul numai prin medicamentatie psiholog si din astea se scapa de alcool si mai ales vointa de fier sa rezisti tentatiei daca nu vrei si nu esti constient ca nu e de bine nu vei reusi. bafta!
Din pacate medicamentele nu ajuta. Vointa nici ea. Dependenta e o boala psihica care se poate trata prin mijloace psihologice. Exista si in Romania un centru pentru femei si unul pentru barbati in judetul Sibiu. Cautati pe net Centrul Nazaret si Fundatia Crucea Albastra.