| iustin909 a întrebat:

Se poate trai fara stomac? Am auzit pe cineva ca i-a fost scos. Cum se mai poate hrani?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

Da se poate trai si fara stomac la cine i-a fost scos i s-a pus unul artificial si e bine sau sa fixat pe exterior si se hraneste cu palnia mancaruri mai lichide etc sunt mai multe metode nu moare de foame

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sigur ca se poate trai fara stomac. Digestia se defasoara si in intestinul subtire, iar absorbtia nutrientilor se face numai in intestinul subtire.

Bula
| Bula a răspuns:

El ti-a spus? sau a auzit de la cineva?
Ca atunci se explica...
big grin

| RamonaMn a răspuns:

WOW...nuj ce sa zic eu cred ca nu se poate sa traim fara stomacel crying

Doar daca nu i'o fi pus ceva in loc de el (ex.:sacul aspiratorului big grin)

| N538961518 a răspuns:

Poate i-a pus o camera de tractor in loc de stomac big grin

| Paula a răspuns:

Poi fara stomac logik ar fi ca nu se poate trai, ca n-ai unde sa te hranesti... si daca nu manci mori, sau mnah logic asa ar fi. depinde ce o pus in locul stomacului thinking thinking

| doinisor a răspuns:

Nu ia scoss stomacul doar o portiune din el fara stomac nu poti traii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu inteleg cum puteti pune comentarii ironice pe un astfel de subiect. indiferent daca se poate trai sau nu fara stomac, pe site pot intra oameni care chiar au o astfel de problema in familie, intr-un moment atat de tragic nu e normal ca pe internet in loc sa gasesti alinare sa dai peste bataia unora de joc, cum e raspunsul cu tractorul.

| rraiza24 a răspuns:

Da se poate cu unul artificial cu a zis micurutza2005

| kilipir_9128 a răspuns:

Da, poti sa traiesti si fara stomac, mai ales ca stomacul nu are decat functia de depozitare si de macerare a mancarii, digestia se formeaza in intestinul subtire, in duoden. Operatia se numeste gastectomie si se finalizeaza cu legarea directa a esofagului cu duodenul, in cazul in care stomacul este scos in intregime.
Persoana care a suferit o astfel de interventie chirurgicala, o sa aiba mese dese si mici (cantitati mici in 6-7 mese pe zi).
Dup 2-3 luni de la operatie, persoana poate sa manance si sa bea orice, atata timp cat nu ingreuneaza tranzitul intestinal, este permis orice.
Eu personal, am o astfel de operatie si nu sufar deloc, ma simt foarte bine. Am facut operatia la Spitalul Sf. Ioan cu echipa dl. dr. chirurg Munteanu Rubin caruia ii sunt recunoscator, atat dl. dr. cat si intregii echipe care sunt niste profesionisti si oameni deosebiti.

| Radu_Razvan_1987 a răspuns (pentru kilipir_9128):

Va rog sa-mi spuneti daca doriti metoda prin care va alimentati. Pe gura sau prin exterior? am un caz acum in familie si sunt foarte curios sa stiu. multumesc.

| Balazs_Aurelia_1950 a răspuns:

Se poate trai fara stomac