Cum tratăm mușcătura inversă?
Cel mai frecvent procedeu terapeutic este dat de tratamentul ortodontic prin aparat dentar și o piesă aplicată pe palatul cavității orale, menită să expandeze, să crească lățimea osului maxilar. Este opțiunea nechirurgicală oferită de medicul ortodont.
Aparatul dentar poate fi confecționat din metal, ceramică sau safir, ultimele două variante find estetice.
Pentru cazurile mai severe de muscatura inversa, medicul stomatolog poate indica tratamentul chirurgical.
Procedurile chirurgicale se recomandă să fie realizate înainte ca oasele să fuzioneze complet, proces care are loc la fete în jurul vârstei de 16 ani și la băieți la aproximativ 19 ani. Așadar, cu cât tratamentul este mai repede aplicat, cu atât șansele de reușită cresc.
https://draristide.ro/muscatura-inversa/
Da, doar ca cel mai frecvent procedeu terapeutic este dat de tratamentul ortodontic prin aparat dentar și o piesă aplicată pe palatul cavității orale, menită să expandeze, să crească lățimea osului maxilar. Este opțiunea nechirurgicală oferită de medicul ortodont.
Aparatul dentar poate fi confecționat din metal, ceramică sau safir, ultimele două variante find estetice.
Pentru cazurile mai severe de muscatura inversa, medicul stomatolog poate indica tratamentul chirurgical.
Procedurile chirurgicale se recomandă să fie realizate înainte ca oasele să fuzioneze complet, proces care are loc la fete în jurul vârstei de 16 ani și la băieți la aproximativ 19 ani. Așadar, cu cât tratamentul este mai repede aplicat, cu atât șansele de reușită cresc
Am si eu aceiasi problema. Deci, sa iti explic. Am fost si eu diagnosticat cu asa ceva, mi-am pus aparat dentar special pentru aceasta problema, il port de aproape 12-13 luni si deja dintii mei si-au schimbat complet pozitia. In vara voi face un control mai amanuntit, si va trebuie sa ma operez(La mine deja e mai avansata si de asta, problema principala fiind mandibula la mine.) si va trebui sa imi pun alt aparat dentar care va trebuii sa il port vreo 6-9 luni. Daca iti extragi doi dintii mai rau faci, muscatura inversa nu se trateaza asa. Mai consulta alti medici ortodonti.
Probabil nu am formulat bine întrebarea. Mă refer ca înainte de aplicarea aparatului dentar pe dinții de jos (am aparat pe dinții de sus) sa fie scoși 2 dinți pentru a micșora mandibula odata cu aplicarea aparatului?