blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Se poate vorbi despre cineva care este nimfoman ca despre cineva care sufera de o boala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Nimfomania este o stare de excitatie sexuala excesiva la femei, aceasta apare in special la femeile cu tulburari hormonale sau cu boli cronice cum ar fi tuberculoza, sifilis. Uneori aceasta forma de excitatie excesiva poate sa apara inca din copilarie.
Desigur ca aceasta se poate considera o boala in sine ori consecinta unor boli, asa cum am precizat mai sus si este necesar tratamentul acelei femei, pentru a nu perpetua intr-o forma de viata axata doar pe aceasta latura, care ar putea-o marca in mod deosebit, pana la marginalizarea ei de restul oamenilor dintr-o micro colectivitate.
Chiar daca s-ar parea ciudat, un barbat cu o pofta sexuala exagerata nu este nimfoman, pentru ca asa cum am precizat aceasta forma de "boala" o au doar femeile.
Cred ca acest lucru se datoreaza si faptului ca, unei femei i se cere mai mult discernamant atunci cand are relatii sexuale, deoarece ea are rolul "pamantului roditor" si ea este cea care suporta consecintele atunci cand ramane gravida. Traditia cerea un comportament mai echilibrat pentru fete si femei, cu privire la relatiile sexuale, pe ele le eticheteaza ca sunt imorale (pentru a spune voalat acest lucru, in locul altor "definitii" mai putin elegante), in timp ce unui barbat "iubaret" si schimator, i se spune ca umbla din floare in floare sau ca este un Don Juan.
Nimic ce este prea exagerat nu este bun in nici unul din domeniile vietii unui om pentru ca, acest lucru produce un dezechilibru, care ulterior are urmari in alte sfere de interese sau in alte laturi ale vietii.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Fiecare avem o doza de nimfomanie in noi.
Despre nimfoca boala putem vorbi doar in unele cazuri extreme.

Bula
| Bula a răspuns:

Fiecare avem o doza de nimfomanie in noi.
Despre nimfomanie, ca boala, putem vorbi doar in unele cazuri extreme.

eileen
| eileen a răspuns:

Mania in sine este o chestiune psihica, nimfomania este o boala care se trateaza prin terapie.

cristian
| cristian a răspuns:

NIMFOMANÍE s. f. (Med.) Stare patologică la femei şi la animalele femele, manifestată printr-o excitaţie sexuală exagerată. – Din fr. nymphomanie.
Se poate vorbi doar ca duce lipsa.

| bismark65 a răspuns:

Depinde ce intelegi prin asta, daca nimfoman ii spui prietenului care ar vrea si el sa faceti sex mai des decat vrei tu ...nu stiu dc voi femeile credeti ca faceti un favor barbatului culcandu-va cu el ca se presupune ca si voi aveti aceleasi necesitati

| manoka a răspuns:

Buna din cate am citit si asta este o boala, depinde cauza asa zisa radacina care a provocat ca persoana sa fie nimfomana, intodeauna zic nu-i voie, n-avem noi oamnei numai dupa auzite si citim ceva deja sa judecam, poate o persoana sa fie nimfomana din cauza ca la copilarie a fost batjocolita si psihic nu mai rationeaza, eu zic ca se poate vorbi!

| bughy89 a răspuns:

Sunt de acord cu ce spune bismark, femeile nu fac un favor culcandu-se cu barbatii chiar daca ele cred asa.Ba mai mult eu cred ca barbatii cauta femei care sa faca sex mai desbig grin.Se stie ca in cele mai multe cazuri barbatii initiaza o actiune ce implica sexul asa ca o doza de nimfomanie in femei nu stricawinking. Nicidecum nu o putem cataloga k o boala atata timp cat se controleaza!