Consumul excesiv de ouă poate duce la anumite probleme în timp.
Încearcă să mănânci undeva la 3-4 zile ouă. Si nu mai mult de 2-3 pe zi. O zi bună!
Nu e deloc recomandat sa mananci oua zilnic la micul dejun.De fapt, niciun aliment nu este recomandat sa fie consumat zilnic, cu atat mai mult ouale despre care a fost demonstrat ca pot duce la probleme de sanatate odata cu consumul excesiv al lor.E indicat sa mananci de maxim 3-4 ori pe saptamana si nu multe la o masa.
Eu am fost la nutritionist
eu sunt un om supra ponderal chiar am 30 Kg mai mult de cat ar trebui
iti zic daca te afli in aceiasi situatie cu mine ce mi-a zis
2 oua / saptamana fierte nu prajite am voie
Asta in cazul in care esti supra ponderal
3 ouă pe saptămina recomanda medicii, nu maninci zilnic ouă, sunt grele la ficat, seara nu se maninca deloc ou.
Ouale la micul dejun se mananca de cand lumea.
Astia care spun ca le e frica sa manance zilnic oua sunt tot aia care se indoapa cu mezeluri, carne de porc, prajeli etc.
Singurul lucru rau in oua e colesterolul dar sunt multe alte alimente care au mai mult colesterol. Atata timp cat nu mananci oua in exces (poti manca 1-2 la micul dejun, fierte sau prajite cu foarte putin ulei si mai multa apa).
Nutritionistii spun ca cei care nu au colesterolul marit si au un stil de viata sanatos pot consuma zilnic.
Poti sa mananci 3-4 oua pe zi, sunt chiar recomandate. Nu te mai lua dupa mascaricii de pe TPU care au auzit la televizor sau din articole pe net ca ouale sunt grele la ficat sau au colesterol, daca nu ai vreo boala la nivelul sistemului digestiv poti manca 3 oua pe zi(ideal nu deodata ci pe parcursul zilei), asta inseamna 21 de oua pe saptamana.