Consultati preventiv, un medic de specialitate pentru a va recomanda produsul potrivit dumneavoastra. In orice caz, pentru cicatricile profunde, asupra carora cremele si unguentele devin ineficiente, va recomnadam cateva metode de tratament.
Dermabraziunea si microdermabraziunea
Dermabraziunea este o procedura de indepartare a stratului superficial de piele cu ajutorul unei perii rotative sau a unei freze prevazute cu diamant. Astfel, prin indepartarea stratului superficial de piele, urmele lasate de acnee devin mai putin pronuntate si vizibile.
Pe de alta parte, cu prin microdermabraziune, stratul de piele este indepartat cu un dispozitiv prevazut cu un fascicul sub presiune cu micro-cristale de coridon. Foarte multi dintre medicii dermatologi si esteticieni, recomanda folosirea microdermabraziunii din cel putin doua motive. In primul rand, dermabraziunea prezinta riscul transmiterii bolilor de sange. In al doilea rand microdermabraziunea este mai putin radicala, spre deosebire de dermabraziunea, care constitue o interventie chirurgicala.
Peelingurile chimice
Peelingurile chimice, sau peelingurile acide, sunt o procedura prin care la nivelul pielii se aplica un anumit tip de acid. Acest acid poate fi de tip glicolic, salicilic sau lactic, in functie de tipul dermei si al profunzimii cicatricilor. Acesti acizi distrug statul de piele asupra carora se actioneaza, permitand formarea unuia nou. Oricat de inspaimantatoare ar suna aceasta metoda, ea prezinta un grad de siguranta sporit si nu implica durere. In plus, aceasta procedura poate fi executata atat de medicul dermatolog cat si de cosmeticiana. Un alt avantaj al peelingului chimic este faptul ca poate si aplicat si in timpul acneei active.
Tratamentul cu laser
Aceasta procedura este cel mai adesea folosita in cazul cheloidelor. Cheloidele sunt formatiuni fibroase ce apar la nivelul pielii, in locul in care a fost o cicatrice. Prin urmare, se poate spune ca la aceasta procedura se recurge in cazuri extreme, atunci cand cicatricile devin mai mari si se agraveaza. Prin tratamentul cu laser, stratul superficial al pielii este ars, inlaturadu-se portiunea afectata, sau modificand-o pe cea initiala pentru a oferi un aspect atenuat. La fel ca in cazul peelingului, pielea incepe sa se refaca treptat. In general, tratamentele cu laser imprumuta denumirea aparatului care este folosit. Cel mai popular printre acestea este SmoothBeam.
"Metoda injectabila"
Aceasta metoda este recomandata celor a caror cicatrici au forma unor ciupituri. Injectiile pot fi cu subtante similare celor folosite pentru tratarea ridurilor, cum este colagenul, sau poate fi folosit tesut adipos extras din corpul pacientului. Astfel prin injectare, micile "cratere" de pe fata pacientului sunt umplute, conferind astfel, un aspect neted.
Indiferent de alegerea pe care o veti face, trebuie sa stiti ca nici una dintre metode nu garanteaza perfectiune. Cu toate acestea, este bine sa actionati pentru corectarea cicatricilor lasate de acnee, intrucat ele pot afecta in mod negativ atat psihicul dumneavoastra, cat si respectul de sine, si modul de relationare cu mediul inconjurator.
Sursa: http://www.i-medic.ro/......e-de-acnee
Exista o multime de produse recomandate de medicii dermatologi pentru indepartarea cicatricelor ramase in urma acneei, in afara laserului. Daca semnele ramase sunt usoare, se pot trata cu ajutorul catorva remedii pe care le poti creea singur, cu produse cumparate din farmacii si altele pe care le ai deja in casa.
Potrivit eHow, in cazul in care consideri ca semnele nu sunt destul de adanci pentru a consulta un medic specialist, poti incerca una dintre variantele de mai jos:
- Lamaie: taie o lamaie in doua si aplica sucul pe pielea traumatizata. Asteapta 20-30 de minute, timp in care acesta se va usca, apoi clateste.
- Aloe-Vera: bea lichide care contin aloe-Vera, caci acestea iti vor purifica organismul. Daca ai o asemenea planta in casa, ii poti folosi sucul pentru tratarea cicatricelor. Aceasta are si vitaminele E, A si C, care iti vor hidrata si revigora pielea.
- Incearca produse pe care le poti cumpara de la farmacie fara prescriptie medicala, cerand sfatul farmacistului.
- Fa exercitii in fiecare zi, caci astfel iti va creste rata metabolismului si pielea se va regenera mai usor.