| Cipi1212 a întrebat:

Se zice că nu este normal să bei lapte, pentru că doar animalele îl beau. Laptele nu este pentru oameni mari. Așa zic unii oameni de știință. Totuși Mihaela Bilic nutriționista, bea lapte in loc de apă și ne spune cât de bun este laptele pentru organism. Cine are dreptate? Omul de știință sau Mihaela Bilic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LisaJulie a răspuns:

Nu am auzit niciodată de asa ceva, laptele e sănătos, eu îl beau cât de des pot

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar acei oameni au probleme cu laptele si produsele lactate, care nu au fost alaptati suficient (cu lapte de mama) in primul an de viata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, nu este ceva natural ca omul matur sa consume lapte...

| TimberWolf a răspuns (pentru suntserios):

E discutabil, daca organismul tau produce in continuare enzima respectiva ca sa poata digera laptele de ce sa nu bei? laptele este un aliment foarte nutritiv.

| ioana748 a răspuns:

Oricum, majoritatea adultilor nu tolerează laptele si nu intamplator. Fara sa spuna organismului vreun om de stiinta ce are de facut, acesta este un mecanism inteligent si stie singur ce are de facut.
Cat despre Mihaela Bilic, mananca si ea o paine cu aberațiile ei.
Fiecare organism este unic si nu putem generaliza, daca este sa o luam in mod corect.
Trebuie personalizata treaba cu dieta corecta in functie de mai multi factori.
Personal merg pe mana oamenilor de stiinta.

| adryang78 a răspuns:

De ce nu e normal? Asta-i altă aiureală, ca acum câțiva ani, când se împrăștiase zvonul că usturoiul natural e nociv. Ce să vezi? În câteva zile s-au umplut farmaciile de usturoi granulat. laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mihaela Bilic spune tot timpul altceva. Doctorii care vorbesc atât de mult despre mâncare au o problemă, cred eu. Nu trebuie să faci atâția ani de şcoală să fii nutriționist.

Adevărul e la mijloc. Mulți oameni pierd enzima care digeră laptele. După ce nu mai sunt bebeluşi. Astfel multe popoare au intoleranță la lactoză: chinezii, cei din orientul mijlociu etc. Nordicii de exemplu digeră laptele foarte bine. La noi la români treaba e împărțită puțin. Nu e aşa alb şi negru.

Laptele nu e sănătos pentru toți oamenii fără excepție: diabeticii, oamenii cu hipercalcemie nu ar trebui să bea deloc lapte.

Vezi situația e tare complicată, dar se poate şi rezuma la: dacă eşti sănătos tun şi poți digera laptele şi îți şi place, bea-l.

| TimberWolf a răspuns (pentru anonim_4396):

La inceput am crezut ca ai invatat mecanic din carte si gata, dar vad ca esti destept, iti merge mintea.

Si eu puteam bea cand eram mai mic lapte, acum nu mai pot, in schimb pot manca branza, lapte batut, kefir, iaurt, etc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TimberWolf):

Aşa mulțumesc. Şi ăsta e un fenomen destul de des întâlnit: când poți tolera produsele cu mai puțină lactoză, dar laptele sub nicio formă. Ideea e că intoleranța la lactoză nu e periculoasă în sine. Dacă bei un pahar cu lapte şi faci diaree, asta e îți revii. Nu îți afectează intestinele sau ceva. Trebuie, însă, că e total neplăcut să ai crampe şi diaree.

Da, exact asta patesc, ultima data am mancat orez cu lapte, facuse maica-mea si mi-a dat si mie, zic ok hai ca poate n-o fi foc si am tras o diaree dar atat, doar un episod si dupa mi-am revenit total.

| LaviniuA a răspuns:

Ignora-i. Canta si ei ca sa fie in trend si sa faca bani. Daca dai in cufureala nu bei. Daca nu, bei.